Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

De ce mierea nu expiră niciodată. Este comestibilă chiar şi după mii de ani

3
4 Aug 2021 10:14:35
Autor: Click! pentru femei
Mierea este cel mai vechi îndulcitor şi medicament din lume FOTO Shutterstock
Mierea este cel mai vechi îndulcitor şi medicament din lume FOTO Shutterstock

Mierea este cel mai vechi îndulcitor şi medicament din lume, cunoscută datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antiinflamatoare, depurative şi antiseptice, dar şi datorită diverselor întrebuinţări în numeroase reţete culinare. Structura sa chimică perfectă face ca mierea să nu aibă termen de expirare şi să fie comestibilă chiar şi după mii de ani.

În mai multe morminte egiptene antice, arheologii au găsit adesea ceva neaşteptat printre artefacte: recipiente cu miere de albine, veche de mii de ani şi totuşi perfect conservată.

Există câteva alte exemple de alimente care, teoretic, nu au termen de expirare: sare, zahăr, orez. Dar, în timp ce o mâncare preparată din orez vechi de câteva zeci de ani nu e tocmai cea mai apetisantă, o miere veche de o mie de ani ar putea fi exact ca una produsă în urmă cu o zi.

Mai mult, longevitatea mierii îi conferă alte proprietăţi - în principal medicinale - pe care alte alimente rezistente nu le au. Ceea ce ridică întrebarea: ce anume face din miere un aliment atât de special?

Citeşte aici ce substanţe conţine mierea, ce fac albinele în procesul de producţie şi în ce condiţii mierea rezistă intactă mii de ani.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Aspida
4.08.2021, 10:42:20

. «De ce mierea nu expiră niciodată.…» … dacă e NATURALĂ 100%! 😳 ♒️🐵

-12 (22 voturi)
Constantine Constantine
4.08.2021, 11:57:46

Aspida :Nu stiu de ce ai primit minusuri cu galeata pentru o postare care indica realitatea.Probabil ca postacii platiti au crezut ca esti...eu! Oricum, teribilistii ar trebui sa stie ca falsificarea mierii de albine este o practica uzitata de multi producatori care o altoiesc cu zahar si alti lianti. Ca sa stii ce cumperi, exista citeva metode de a depista daca ficatul tau prelucreaza fructoza di mierea naturala sau zaharul din cea falsificata Iata doua din cele mai simple: Testul cu bula - cand intoarcem borcanul, bula de aer care se formeaza in mierea naturala se misca lent si nu se sparge in alte bule mai mici cum se intimpla daca e contrafacuta Testul dizolvarii in apa - mierea de albine pura se dizolva greu in apa fata de cea cu diverse adaosuri. . Daca diluarea dureaza doar cateva secunde, atunci nu este miere naturala

-24 (26 voturi)
Aspida
4.08.2021, 15:11:27

. CC, tu ai dreptate iar eu, în tinerețe, am avut stupi… așa că știu ce spun pe scurt în primul comentariu în schimb, am niște vânători… permanenți, indiferent ce comentariu fac… noi să fim sănătoși… 😜 ♒️🐵

-10 (14 voturi)
Modifică Setările