Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

De ce nu e bine să ţii ouăle pe uşa frigiderului. Cum îl organizezi ca să păstrezi alimentele proaspete

2
27 Apr 2017 13:37:36
Autor: Sorina Severin
Descifrează "harta" cu cele mai bune zone ale frigiderului tău!
Descifrează "harta" cu cele mai bune zone ale frigiderului tău!

Frigiderul tău nu este un simplu dulap în care arunci la întâmplare mâncarea. Este un aparat electrocasnic care te ajută să îţi păstrezi gustările preferate, condimentele şi alimentele în condiţii optime. Dacă vrei să te bucuri de prospeţimea alimentelor tale cât mai mult timp, este bine să ştii care sunt acele zone ale frigiderului care au temperaturi diferite.

Sertarele congelatorului

Să începem cu lucrurile evidente. Congelatorul este perfect pentru a depozita alimentele congelate. Cuburile de gheaţă pentru băuturi şi smoothie-uri se păstrează aici, la fel şi fructele congelate, legumele congelate, carnea congelată, supa concentrată de legume sau de carne şi altele. Dacă vrei, poţi păstra aici un număr surprinzător de alimente, pentru a le folosi ulterior, cum ar fi tortilla, sosul pentru paste. Poţi congela pâinea până la maximum 3 luni, dar nu o ţine în frigider, pentru că se va usca.

Uşa frigiderului, o zonă controversată

Uşa este considerată cea mai caldă zonă a frigiderului şi ar trebui să o foloseşti pentru a păstra alimentele cele mai rezistente (care nu au mari şanse să se strice dacă le aşezi aici). Depozitează în micile rafturi de pe uşa frigiderului condimentele, cutiile sau sticlele de suc şi alte alimente care rezistă la fluctuaţiile de temperatură de aici. Deoarece uşa frigiderului este deschisă foarte des, ouăle şi produsele lactate nu ar trebui să fie păstrate aici, chiar dacă îţi place să bei lapte direct din cutie şi să îl ai mereu la îndemână.

Află ce alimente se păstrează cel mai bine pe rafturile superioare şi pe cele inferioare ale frigiderului, pe clickpoftabuna.ro!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

JJiacobuta
27.04.2017, 17:25:37

domnul care scrie articolul bate campii . Usa de frigider e la fel de bine izolata ta termic ca si restul acestuia. Deschidera usii nu va provoca o incalzire accentuata a usii . Inertia termica impiedica acest lucru . Daca frigiderul este si no frost cu atat ai putin apar diferente de temp intre diverse zone a frigiderului. Deci tineti in continuare oule in locasul special creat . Oaule de altfel nu se tin la temp foarte scazute . Un + 7 grade e suficient . Acolo o sa aveti +7 grade aproape in orice conditii . Acest lucru e verificat cu termometru de ambient cu sonda introdus in diverse pct ale incintei frigiderului .

+2 (2 voturi)
Radu Mircea
27.04.2017, 17:41:13

# JJiacobuta Cam asta voiam si eu s-o atentionez pe autoare , toti fabricantii de frigidere din lumea asta au prevazut locasurile pentru oua tocmai pe usa frigiderului , in totala necunoastere a sfaturilor pertinente ale domnisoarei Sorina . Chiar asa domnisoara , ati pastrat vreodata OUA IN CONGELATOR ??? Cum v-ati descurcat cu ele dupa ce s-au dezghetat , gata sparte si cu albusul si galbenusul bun numai pentru omleta ???

+1 (1 vot)
Modifică Setările