De ce nu e bine să ţii ouăle pe uşa frigiderului. Cum îl organizezi ca să păstrezi alimentele proaspete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descifrează "harta" cu cele mai bune zone ale frigiderului tău!
Descifrează "harta" cu cele mai bune zone ale frigiderului tău!

Frigiderul tău nu este un simplu dulap în care arunci la întâmplare mâncarea. Este un aparat electrocasnic care te ajută să îţi păstrezi gustările preferate, condimentele şi alimentele în condiţii optime. Dacă vrei să te bucuri de prospeţimea alimentelor tale cât mai mult timp, este bine să ştii care sunt acele zone ale frigiderului care au temperaturi diferite.

Sertarele congelatorului

Să începem cu lucrurile evidente. Congelatorul este perfect pentru a depozita alimentele congelate. Cuburile de gheaţă pentru băuturi şi smoothie-uri se păstrează aici, la fel şi fructele congelate, legumele congelate, carnea congelată, supa concentrată de legume sau de carne şi altele. Dacă vrei, poţi păstra aici un număr surprinzător de alimente, pentru a le folosi ulterior, cum ar fi tortilla, sosul pentru paste. Poţi congela pâinea până la maximum 3 luni, dar nu o ţine în frigider, pentru că se va usca.

Uşa frigiderului, o zonă controversată

Uşa este considerată cea mai caldă zonă a frigiderului şi ar trebui să o foloseşti pentru a păstra alimentele cele mai rezistente (care nu au mari şanse să se strice dacă le aşezi aici). Depozitează în micile rafturi de pe uşa frigiderului condimentele, cutiile sau sticlele de suc şi alte alimente care rezistă la fluctuaţiile de temperatură de aici. Deoarece uşa frigiderului este deschisă foarte des, ouăle şi produsele lactate nu ar trebui să fie păstrate aici, chiar dacă îţi place să bei lapte direct din cutie şi să îl ai mereu la îndemână.

Află ce alimente se păstrează cel mai bine pe rafturile superioare şi pe cele inferioare ale frigiderului, pe clickpoftabuna.ro!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite