De ce este oţetul balsamic de Modena ridicol de scump? Preţul de 300 de dolari pentru 100 ml e justificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oţetul balsamic de Modena, cel mai scump oţet din lume FOTO Shutterstock
Oţetul balsamic de Modena, cel mai scump oţet din lume FOTO Shutterstock

Te-ai obişnuit să-l găseşti pe rafturile magazinelor sau menţionat în diverse reţete. Însă oţetul balsamic de Modena, cel original şi învechit, nu este orice oţet blsamic, ci este unul incredibil de scump. O sticluţă de 100 ml ajunge să coste şi 300 de dolari, mult peste preţul pe care îl vedem în hipermarketuri. De ce este oţetul balsamic de Modena atât de scump?

Potrivit gurmanzilor şi marilor chefi, chiar şi la acest preţ, oţetul balsamic original merită fiecare bănuţ. Acest oţet balsamic învechit este un produs de origine protejată la nivel european, din regiunea Modena, din Italia. Face parte din moştenirea lor culinară şi este produs de doar câteva familii, de generaţii întregi.

În urmă cu câteva secole, oţetul balsamic era o adevărată monedă de schimb: sticlele erau oferite ca zestre sau lăsate moştenire, în testament. 

Citeşte aici cum se fabrică acest tip de oţet, de ce costă atât de mult şi cum deosebeşti unul original de unul contrafăcut.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite