Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Dulceaţă aromată de roşii verzi şi lămâie

0
12 Oct 2019 17:10:34
Autor: Lizeta Oprea
Dulceaţă aromată de roşii verzi şi lămâie
Dulceaţă aromată de roşii verzi şi lămâie

Dacă ai murături şi ţi-au rămas câteva gogonele, nu ar fi deloc o idee rea să adaugi în cămară şi câteva borcane de dulceaţă din roşii verzi şi lămâie.

Ingrediente

·         600 g roşii verzi

·         300 g zahar

·         sucul de 1/2 lămâie

·         coaja de lamaie

·         Tonka

·         Scorţişoară

Mod de preparare:

Decojim 600 g roşii verzi, le tăiem în jumătate, scoatem cotorul, apoi le tocăm cubuleţe.

Punem 300 g zahăr peste ele şi le lăsăm în jur de o oră. Se va forma siropul în care fierbem dulceaţa. Adăugăm sucul de 1/2 lămâie – coaja rasă de la aceasta şi punem la fiert, la foc mic până trece testul picăturii (punem dulceaţa pe o farfurie: dacă este groasă şi nu se prelinge, este gata).

Când nu mai scoatem spumă adaugăm 1/2 boabă Tonka – rasă şi 1 vârf cuţit scorţişoară. Lăsăm la foc.

Sursă: restaurantedelux.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările