Dulceaţă de trandafiri. Secretele unei reţete vechi de peste de 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extrem de aromată şi cu o consisteţă aparte, dulceaţă de trandafiri poate fi realizată din petalele oricărui trandafir, însă sunt de preferat trandafirii cu petale parfumate.

Ingrediente:

  • 250 g petale de trandafiri
  • 1 kg zahar
  • două lămâi

Mod de preparare:

Fierbeţi petalele de trandafiri alături de 4 pahare de apă, la foc potrivit. Pentru a vedea dacă sunt fierte, frecaţi între degete o petală. Dacă se lipseşte de degete, înseamnă că sunt gata. Separat, se face un sirop mai gros din 1 kg zahăr şi zeama de la lămâi. Când este gata, se toarnă peste petalele de trandafir fierte.

Se fierb împreună până capătă o consistenţă ca cea a mierii. La final acoperiţi cratiţa cu un prosop umed până se mai răceşte şi apoi puneţi dulceaţa în borcane.

Recomandări:

  • folosiţi vas de tuci
  • ca să verifici siropul, iei o picătură şi o pui pe o farfurie rece. Dacă acesta stă ca o bobiţă, fără să se împrăştie, atunci siropul s-a legat şi poţi adăuga petalele de trandafiri.
  • interiorul capacelor se şterge cu alcool pentru a împiedica formarea mucegaiului.
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite