Dulceaţă de trandafiri. Secretele unei reţete vechi de peste de 100 de ani
0Extrem de aromată şi cu o consisteţă aparte, dulceaţă de trandafiri poate fi realizată din petalele oricărui trandafir, însă sunt de preferat trandafirii cu petale parfumate.
Ingrediente:
- 250 g petale de trandafiri
- 1 kg zahar
- două lămâi
Mod de preparare:
Fierbeţi petalele de trandafiri alături de 4 pahare de apă, la foc potrivit. Pentru a vedea dacă sunt fierte, frecaţi între degete o petală. Dacă se lipseşte de degete, înseamnă că sunt gata. Separat, se face un sirop mai gros din 1 kg zahăr şi zeama de la lămâi. Când este gata, se toarnă peste petalele de trandafir fierte.
Se fierb împreună până capătă o consistenţă ca cea a mierii. La final acoperiţi cratiţa cu un prosop umed până se mai răceşte şi apoi puneţi dulceaţa în borcane.
Recomandări:
- folosiţi vas de tuci
- ca să verifici siropul, iei o picătură şi o pui pe o farfurie rece. Dacă acesta stă ca o bobiţă, fără să se împrăştie, atunci siropul s-a legat şi poţi adăuga petalele de trandafiri.
- interiorul capacelor se şterge cu alcool pentru a împiedica formarea mucegaiului.