Dulceaţă parfumată din flori de salcâm şi lămâie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dulceaţa din flori de salcâm şi lămâi are culoarea, aroma şi textura similare mierii de albine, fiind potrivită pentru a fi sevită simplă, pe pâine sau în prepararea deserturilor.

Ingrediente:

  • 100 g de flori de salcâm
  • o lămâie tăiată felii
  • 200 ml apă
  • 1 kg zahăr

Mod de preparare:

Punem zahărul şi apa la fiert într-o cratiţă pentru a obţine un sirop şi amestecăm continuu ca să nu se ardă. După ce am obţinut un sirop adăugăm jumătate din cantitatea de lămâine şi continuăm să amestecăm, având grijă să nu se lipească zahărul.

Cand siropul dă în clocot, scoatem feliile de lămâie şi eliminăm spuma formată la suprafaţă.

Punem sucul lămâilor rămase, iar apoi adăugăm florile de salcam (scoate de pe tijă şi bine spălate) şi amestecăm pentru aproximativ 15-20 de minute.

Punem dulceaţa de flori de salcâm în borcane şi o depozităm la loc răcoros.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite