E timpul sarmalelor în foi de viţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Toamna asta se numără foile de viţă. E timpul să gătim tradiţionalele sarmale pentru cei dragi. Astăzi v-am pregătit o reţeta simplă care nu necesită foarte mult timp. Poftă bună!

Ingrediente:

2 piepţi de pui, dezosaţi şi tocaţi
80 g orez
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar
5 linguri bulion
3 cepe
oregano uscat
frunze murate de viţă-de-vie
150 ml borş
3-4 linguri de ulei rozmarin, pentru decor
sare
piper

Mod de preparare:

Pui carnea tocată într-un vas. Separat, căleşti ceapa şi orezul spălat şi scurs. Torni amestecul peste carnea tocată, adaugi oregano, o lingură de bulion, verdeaţa şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci foarte bine compoziţia cu mâna. Speli frunzele de viţă, le tai codiţele, le laşi la desărat aproximativ 2 ore, apoi le opăreşti, 5 minute, în apă clocotită.

Află restul reţetei pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite