Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

GALERIE FOTO Artă comestibilă: o româncă impresionează cu figurina sa din zahăr, inspirată de pandemie

1
16 Jun 2020 10:22:00
Autor: Click! pentru femei
Figurinele realizate de decoratoarea Rodica Bunea sunt impresionante
Figurinele realizate de decoratoarea Rodica Bunea sunt impresionante

,,Flori pentru cei din linia întai”, aşa se numeşte lucrarea Rodicăi Bunea, o tânără artistă, decorator şi instructor pentru produse de cofetărie, care a participat la expoziţia internaţională Steampunk 2020. La evenimentul din acest an, şi-au expus lucrările 129 de artişti din toată lumea, cu piese remarcabile: de la torturi şi brioşe, până la biscuiţi şi prăjituri, toate desprinse parcă din filmele SF.

În fiecare an, pe 14 iunie, de Ziua Internaţională Steampunk, în lume sunt organizate spectacole, expoziţii şi alte evenimente dedicate acestui subgen al literaturii SF, inspirat de tehnologia secolului al XIX-lea. Mai exact, subgenul este plasat în epoca victoriană, caracterizată prin numeroase invenţii asemănătoare cu cele descrise în romanele lui H.G. Wells şi Jules Verne.

Anul acesta,129  de artişti cofetari şi decoratori din toată lumea şi-au pus imaginaţia la contribuţie pentru a modela din pastă de zahăr, ciocolată sau alte ingrediente diferite figurine şi produse de cofetărie care ilustrează stilul steampunk. Scopul este pur ilustrativ, de a le arăta oamenilor până unde poate ajunge creativitatea unor maeştri cofetari. 

Rodica Bunea, reprezentanta României, a impresionat cu lucrarea sa inspirată de pandemia COVID-19. Iată o galerie foto cu figurinele ei impresionante. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

emoji
16.06.2020, 15:01:55

Talent maxim. Felicitari !