Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Ghid pentru a alege un aragaz

0
Articol publicitar
7 Jun 2021 21:18:03
Autor: ADH

Aragazul pe gaz este un aparat combinat între o plită şi un cuptor, deci este necesar să ţinem cont de beneficiile separate ale fiecăruia dintre ele pentru a şti exact ce produs ne interesează.

Vom încerca să te ajutăm în alegerea aragazului tău., ţinând cont de toate combinaţiile pe care le poţi găsi între aceste două elemente.

Cum se alege un aragaz

Primul lucru de luat în considerare este dimensiunea bucătăriei. Datorită unei varietăţi de caracteristici, măsurătorile produsului pot fi afectate. De exemplu, există multe modele cu suport încorporat pentru sticle, sertar de încălzire, sertar pentru tigaie etc. Dacă acest element este prezent sau nu în aparat va influenţa măsurătorile şi, prin urmare, capacitatea cuptorului etc. Ca regulă generală, măsurătorile obişnuite sunt de 0,85 cm înălţime pe 60 cm lăţime, cu excepţia modelelor de 90 cm, care sunt în general însoţite de mobilier.

Locaţia aragazului acasă

Acestea ar trebui să ţină cont de faptul că evacuarea gazului este aproape de zona de instalare, în cazul în care acesta este tipul de combustie ales pentru aragaz. În orice caz, dacă acest lucru nu este posibil, ar trebui să optezi pentru modelele complet electrice.

În ceea ce priveşte consumul produsului, este convenabil să îl iei în considerare, mai ales dacă găteşti mult.

Finisaj

Finisajul şi materialul sunt, de asemenea, un factor important, deoarece durabilitatea aragazului depinde direct de acestea. Cele mai durabile sunt aragazele pe gaz din oţel inoxidabil. De asemenea, este foarte important ca bucătăria să fie compusă dintr-un singur modul, nu din două piese îmbinate.

În cele din urmă şi cel mai important lucru este să ţii cont de performanţele tehnice ale fiecăruia dintre elementele care alcătuiesc bucătăria.

Varietate de modele privind tipul de blat

Poţi găsi plite electrice pe gaz, (natural sau butan), plite vitroceramice sau cu inducţie. În funcţie de nevoile sau gusturile tale, aceasta poate fi prima premisă. Toate aceste alternative au, în general, următoarele specificaţii.

Aragaz cu plită pe gaz: Acest tip de plită este ales cu drag de acei oameni care preferă să simtă bucătăria tradiţională şi au vase care funcţionează cu focul direct pe recipient. De asemenea, am putea evidenţia în mod pozitiv consumul redus de energie şi rapiditatea încălzirii. Cu toate acestea, ca aspect negativ, acest tip de aragaz este periculos în ceea ce priveşte posibilele arsuri şi vine cu risc de incendiu. Sistemul automat de control al aprinderii şi încorporarea supapei care întrerupe fluxul de gaz dacă flacăra se stinge a redus considerabil numărul de accidente domestice.

Aragaz pe gaz cu plită electrică: acest tip de plită este cel mai economic dintre toate soiurile posibile. Cu toate acestea, subliniem ca aspecte negative eficienţa energetică scăzută şi dificultatea la curăţare.

Aragaz pe gaz cu plită ceramică: în ciuda faptului că durează mai mult timp pentru încălzire decât modelele cu gaz, căldura reziduală poate fi utilizată după oprirea focului. Acest tip de plită este mai rapid şi, mai presus de toate, uşor de curăţat, în comparaţie cu gazul.

Aragaz cu gaz cu vitroceramică cu inducţie: Acest tip de aragaz este, fără îndoială, cel mai avantajos în ceea ce priveşte plita. Este rapid, eficient şi cu o mare capacitate energetică. Este adevărat că, datorită acestui fapt, este cel care are cea mai mare valoare din punct de vedere economic, pe lângă faptul că au nevoie de accesorii de bucătărie specifice potrivite pentru încălzirea prin câmp magnetic.

Varietate de modele în ceea ce priveşte tipul cuptorului

Caracteristicile pe care le poate prezenta un cuptor de bucătărie  sunt exact aceleaşi cu cele pe care le pot avea cuptoarele independente. În acest fel, putem găsi gaze, electrice, cu o anumită capacitate, cu sau fără multifuncţionalitate, aer, ventilaţie, în funcţie de tipul de curăţare etc. După cum am menţionat anterior, capacitatea cuptorului va determina măsurătorile bucătăriei.

Dacă vrei să alegi cel mai bună aragaz cu gaz pentru bucătăria ta, este vital să îi cunoaşteţi foarte bine caracteristicile, printre care se remarcă, de exemplu, numărul de arzătoare, tipul de gaz, materialul de preparare, printre altele.

La fel, poţi găsi aragaze din oţel inoxidabil, care este un material de vârf în proiectarea bucătăriilor moderne datorită rezistenţei, durabilităţii şi esteticii sale, fără a menţiona că sunt foarte uşor de curăţat.

În plus, aragazele moderne cu gaz oferă un număr mare de avantaje care au legătură cu economisirea, deoarece consumul lor de energie este mai mic în comparaţie cu cele electrice şi au o durată de viaţă mult mai lungă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările