Greşeala întâlnită în cele mai multe bucătării: recongelarea cărnii dezgheţate. De ce nu e deloc bine să faci asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
carne congelata

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să scoţi carne din congelator cu gândul ca o vei pregăti în aceeaşi zi, însă nu ai avut timp şi ai decis să o bagi la loc în congelator.

 Este un obicei deloc sănătos, iar dacă te uiţi atent, pe ambalajul multor produse congelate scrie „ a nu se recongela!”.

Odată decongelată, carnea trebuie să ajungă în tigaie, cuptor, grătar, şi nu înapoi în congelator.

Unul dintre motive ţine de bacteriile aflate pe carne, care nu mor prin congelare, ci pur şi simplu stagnează, astfel încât carnea nu ajunge la un stadiu de alterare. Odată dezgheţată carnea, bacteriile prind viaţă şi se înmulţesc mai repede, dacă dezgheţarea este făcută la temperatura camerei şi nu prin intermediul frigiderului.

Citeşte continuarea pe clickpoftabuna.ro 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite