Ingrediente
Pentru blat
5 ouă
5 linguri zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
4 linguri făină
½ praf de copt
2 linguri pudră de cacao
2 linguri ulei
1 praf de sare
Pentru sirop
2 linguri zahăr
coajă rasă de lămâie şi portocală
5 linguri apă
Pentru cremă
2 linguri gem
de caise
500 ml frişcă lichidă
2 linguri zahăr
100 g fulgi de ciocolată neagră
40 g gelatină
150 g fructe proaspete sau congelate
Pentru glazură
200 g ciocolată
40 g unt
Pentru decor
100 g zmeură
ornamente de ciocolată
Preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă cu mixerul împreună cu o lingură de apă rece şi cu un praf de sare. Încorporezi zahărul tos, cel vanilat şi apoi gălbenuşurile, bătute cu ulei. Adaugi câte o lingură de făină. La sfârşit încorporezi cacaua şi praful de copt, stins în prealabil cu o linguriţă de oţet.
Răstorni compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Introduci tava în cuptorul încins la 170 de grade Celsius şi laşi aproximativ 30 de minute.
Pentru crema de ciocolată, pui 150 ml de frişcă lichidă la bain-marie sau pe foc mic şi amesteci bine. Adaugi fulgii de ciocolată (sau ciocolata rasă) şi amesteci în continuare. Iei frişca de pe foc înainte să dea în clocot şi o amesteci cu gelatina hidratată. Dai la răcit.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate