Julia Child a fost îndrăgostită de mâncarea chinezească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supă chinească FOTO www.farfuridi.ro
Supă chinească FOTO www.farfuridi.ro

Julia Child a fost o susţinătoare ferventă a gastronomiei franceze, iar celebra sa carte, „Mastering the Art of French Cooking“, o demonstrează din plin. Puţină lume ştie însă că celebra autoare şi vedetă TV iubea mâncarea chinezească, potrivit nytimes.com.

În show-ul său TV, Julia Child a preparat toate felurile celebre din bucătăria franceză, pe care a promovat-o ani de zile în SUA. Însă nu doar gastronomia franceză s-a numărat printre preferatele sale, ci şi cea chineză. Deşi nu a gătit niciodată mâncare chinezească, Julia Child mergea des în astfel de restaurante.

Ca şi în cazul bucătăriei franţuzeşti, Julia a descoperit bucătăria chinezească prin intremediul soţului ei, Paul Child, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe când se aflau în China. Însă cei doi nu au renunţat la obiceiul de a merge la astfel de restaurante nici atunci când s-au întors în SUA. Julia Child (foto) prefera mâncarea subtilă cantoneză în detrimentul celei foarte picante, din regiunea Sichuan.

julia child

Unul dintre cele mai răspândite feluri tradiţionale chinezeşti sunt tăieţeii, fie că este vorba de un bol cu supă fierbinte şi legume proaspete, fie că este vorba de un fel principal cu multe condimente.
Pentru prima variantă, aveţi nevoie de supă clară de legume, vită, pui etc.

  • Puneţi supa fierbinte într-un bol, condimentaţi cu sos de soia, sos iute, oţet chinezesc, ghimbir, sos de stridii etc.
  • Puneţi tăieţeii (de orez sau de făină de grâu) fierţi.
  • Adăugaţi felii de carne fiartă şi legume proaspete (morcov, ţelină, ceapă verde, ciuperci, ardei gras, muguri de bambus, germeni de fasole, de soia etc).       

„Bon apetit!“, ar spune Julia Child.

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite