Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Knorr va redenumi popularul sos „Zigeuner” (ţigănesc) drept sos paprika în stil unguresc, din cauza plângerilor că numele este jignitor

17
17 Aug 2020 08:46:28
Autor: News.ro
FOTO News.ro
FOTO News.ro

Compania germană Knorr, parte a grupului Unilever, va redenumi popularul său sos „Zigeuner” (ţigănesc) drept sos paprika în stil unguresc, în urma plângerilor că numele este jignitor, devenit astfel ultimul dintr-o serie de branduri care ia o astfel de măsură în urma unui val de proteste împotriva rasismului, relatează Reuters.

Moartea afro-americanului George Floyd în custodia poliţiei din Minneapolis a provocat îngrijorări în toată lumea legate de rasism, determinând brandurile să renunţe la nume considerate ca umilitoare, cum ar fi îngheţata Eskimo Pie şi mixul pentru clătite Aunt Jemima.

Unilever a anunţat în iunie că va renunţa la cuvânt ”fair” din produsele de albire a pielii Fair & Lovely.

Romani Rose, liderul Consiliului German al Sinti şi al Romilor, a salutat decizia, despre care a scris publicaţia Bild am Sonntag, dar a spus că este mai îngrijorat de creşterea rasismului, cum ar fi scandările de tipul ”ţigan” sau ”evreu” pe stadioane.

”Este bine că Knorr reacţionează la plângerile multor oameni. Dar şniţel ţigănesc şi ”sos ţigănesc” nu sunt lucrurile cele mai importante”, a spus el.

Unilever nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Naziştii i-au supus pe sinti, numele folosit de etnicii romi din Germania timp de secole, la sterilizare forţată, în conformitate cu legea „purităţii rasiale”, iar romii au fost deportaţi în lagăre ale morţii, unde au portat uniforme inscripţionate cu litera Z, de la “Zigeuner” (ţigan).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Adrian Foangǎ
17.08.2020, 09:18:13

Muschiul tiganesc din Romania, inca rezista...

+5 (23 voturi)
Klaus Ciochannis
17.08.2020, 09:26:25

Să-i zică mușchi românesc, că țigănesc e discriminatoriu! Ha, ha, ha!

-8 (16 voturi)
Klaus Ciochannis
17.08.2020, 09:24:40

Câtă prostie!? Ungurii se vor lăuda cu un sos care nu este al lor iar țiganii au rămas cu o laudă mai puțin. Și de ce i-au zis unguresc și nu românesc sau polonez, sau european?

0 (20 voturi)
Utilizator Adevărul
17.08.2020, 09:25:51

Comentariu considerat abuziv.

Stanila Ion
17.08.2020, 11:47:40

Prostie cu ciucuri. Nu un cuvant, numele etniei, este vinovat de faptele antisociale ale unor reprezentanti... Tov. Neulander-Roman a fost chiar "inaintas" al acestei 'prostii...

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările