Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Mucenici moldoveneşti sau munteneşti? Trei reţete pentru toate gusturile

1
7 Mar 2021 10:35:09
Autor: George-Andrei Cristescu

În fiecare an la, 9 martie, creştinii sărbătoresc “cei 40 de mucenici”. Conform tradiţiei, se pregătesc 40 de colaci care se numesc mucenici sau măcinici şi au forma cifrei 8. În funcţie de zonă, pot varia. Dacă îţi plac mucenicii cu zeamă, cunoscuţi ca mucenici munteneşti, ori îi preferi pe cei moldoveneşti, iată trei variante din care să alegi ce îţi place.

Mucenici fierţi cu miere şi arome

Timp de preparare : 45 minute
 
Calorii : 150/100 g
 

Ingrediente mucenici fierţi cu miere

  • 500 g mucenici gata preparaţi
  • 300 g nucă tocată nu foarte mărunt
  • 200 g miere
  • 4 l apă
  • 4 plicuri de zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie
  • o linguriţă scorţişoară
  • o linguriţă cu esenţă de rom. 
 

Preparare mucenici fierţi cu miere

Punem apa la fiert cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat. Când apa începe să fiarbă, în vas punem mucenicii. Îi lăsăm să fiarbă, amestecând uşor, din când în când, pentru a evita să se lipească între ei. 
 
Când aceştia sunt aproape fierţi, adăugăm mierea, scorţişoara şi coaja rasă de la o lămâie. După aceea, îi mai fierbem, la foc mic, încă zece minute. După ce s-au fiert (se ridică la suprafaţa siropului), luăm cratiţa de pe foc. La fiecare porţie adăugăm nucă şi rom. Se pot mânca, după preferinţă, atât calzi, cât şi reci.

Citeşte celelalte reţete de mucenici pe click.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
7.03.2021, 12:45:46

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările