Mucenici fierţi cu miere şi arome
Timp de preparare : 45 minute
Calorii : 150/100 g
Ingrediente mucenici fierţi cu miere
- 500 g mucenici gata preparaţi
- 300 g nucă tocată nu foarte mărunt
- 200 g miere
- 4 l apă
- 4 plicuri de zahăr vanilat
- coaja de la o lămâie
- o linguriţă scorţişoară
- o linguriţă cu esenţă de rom.
Preparare mucenici fierţi cu miere
Punem apa la fiert cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat. Când apa începe să fiarbă, în vas punem mucenicii. Îi lăsăm să fiarbă, amestecând uşor, din când în când, pentru a evita să se lipească între ei.
Când aceştia sunt aproape fierţi, adăugăm mierea, scorţişoara şi coaja rasă de la o lămâie. După aceea, îi mai fierbem, la foc mic, încă zece minute. După ce s-au fiert (se ridică la suprafaţa siropului), luăm cratiţa de pe foc. La fiecare porţie adăugăm nucă şi rom. Se pot mânca, după preferinţă, atât calzi, cât şi reci.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
1 Comentariu
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Comentariu considerat abuziv.