Negresă delicioasă cu cireşe şi nuci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Negresă pufoasă cu cireşe şi nuci
Negresă pufoasă cu cireşe şi nuci

O alegere bună pentru cei care iubesc ciocolata şi fructele, negresa cu cireşe şi nuci poate reprezenta desertul ideal pentru zilelel în care aştepaţi prietenii în vizită.

Ingrediente:

  • 160 g ciocolată neagră
  • 15 g unt
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr brun
  • 100 g făină
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • 2 linguri cu cacao
  • un praf de sare
  • 100 g nuci braziliene, rumenite şi tăiate mărunt
  • 1 cutie cu compot de cireşe, scurse
  • cacao, pentru decor

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 170°C.

Tapetează o tavă de copt pătrată, cu latura de cel mult 20 cm.

Topeşte ciocolata şi untul la bain-marie. Lasă deoparte să se răcească.

Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul timp de 3 minute, apoi încorporează încet ciocolata. Adaugă făina, praful de copt, cacao şi sare. Omogenizează.

Adaugă nucile şi cireşele şi toarnă compoziţia în tavă.

Se lasă la copt 40-45 de minute.

Scoate prăjitura din cuptor, las-o să se răcească în tavă apoi taie bucăţi egale.

Înainte de servire, presară cacao deasupra.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite