Negresă delicioasă cu cireşe şi nuci
0O alegere bună pentru cei care iubesc ciocolata şi fructele, negresa cu cireşe şi nuci poate reprezenta desertul ideal pentru zilelel în care aştepaţi prietenii în vizită.
Ingrediente:
- 160 g ciocolată neagră
- 15 g unt
- 3 ouă
- 200 g zahăr brun
- 100 g făină
- 1/2 linguriţă cu praf de copt
- 2 linguri cu cacao
- un praf de sare
- 100 g nuci braziliene, rumenite şi tăiate mărunt
- 1 cutie cu compot de cireşe, scurse
- cacao, pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 170°C.
Tapetează o tavă de copt pătrată, cu latura de cel mult 20 cm.
Topeşte ciocolata şi untul la bain-marie. Lasă deoparte să se răcească.
Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul timp de 3 minute, apoi încorporează încet ciocolata. Adaugă făina, praful de copt, cacao şi sare. Omogenizează.
Adaugă nucile şi cireşele şi toarnă compoziţia în tavă.
Se lasă la copt 40-45 de minute.
Scoate prăjitura din cuptor, las-o să se răcească în tavă apoi taie bucăţi egale.
Înainte de servire, presară cacao deasupra.
Sursă: restaurantedelux.ro