Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Negresă delicioasă cu cireşe şi nuci

2
15 Jun 2020 18:56:54
Autor: Lizeta Oprea
Negresă pufoasă cu cireşe şi nuci
Negresă pufoasă cu cireşe şi nuci

O alegere bună pentru cei care iubesc ciocolata şi fructele, negresa cu cireşe şi nuci poate reprezenta desertul ideal pentru zilelel în care aştepaţi prietenii în vizită.

Ingrediente:

  • 160 g ciocolată neagră
  • 15 g unt
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr brun
  • 100 g făină
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • 2 linguri cu cacao
  • un praf de sare
  • 100 g nuci braziliene, rumenite şi tăiate mărunt
  • 1 cutie cu compot de cireşe, scurse
  • cacao, pentru decor

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 170°C.

Tapetează o tavă de copt pătrată, cu latura de cel mult 20 cm.

Topeşte ciocolata şi untul la bain-marie. Lasă deoparte să se răcească.

Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul timp de 3 minute, apoi încorporează încet ciocolata. Adaugă făina, praful de copt, cacao şi sare. Omogenizează.

Adaugă nucile şi cireşele şi toarnă compoziţia în tavă.

Se lasă la copt 40-45 de minute.

Scoate prăjitura din cuptor, las-o să se răcească în tavă apoi taie bucăţi egale.

Înainte de servire, presară cacao deasupra.

Sursă: restaurantedelux.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mircea Lupan
16.06.2020, 06:36:42

Rog CNCD sa se autosesizeze privind denumirea prajiturii!

t mihai
16.06.2020, 10:27:05

"O alegere bună pentru cei care iubesc ciocolata şi fructele, negresa cu cireşe şi nuci poate reprezenta desertul ideal pentru zilele în care aşteptaţi prietenii în vizită." Îmi vine sa plâng de bucurie si fericire când citesc fraze închegate cu atâta simt literar. Câta maiestrie !