Nu le dă ketchup şi sare ca să pună în mâncare: bucătarul care i-a scos pe americani din sărite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce se întâmplă când un restaurant din SUA interzice condimentul preferat al americanilor, ketchup-ul? A aflat pe propria piele bucătarul-chef al restaurantului Mad Fresh Bistro din Fort Myers, Florida.

„Bucătarul-şef  îşi rezervă dreptul de a nu le pune ketchup la dispoziţie clienţilor“, stă scris în meniurile restaurantului Mad Fresh Bistro din Florida încă din momentul în care s-a deschis localul, în urmă cu aproape doi ani.

Decizia luată de Xavier Duclos, bucătarul care îndrăznit să le spună clienţilor că îi strică mâncarea atunci când toarnă ketchup peste ea şi o sărează din cale afară, a devenit subiect în presa americană ,dar şi o temă dezbătută de americanii de rând pe reţelele sociale. Bineînţeles, cei mai mulţi consideră că atâta timp cât plătesc pentru ceea ce comandă au tot dreptul să-şi pună tot ce poftesc în mâncare.

Reacţii dure au venit mai ales din partea celor deranjaţi de anunţul formulat de conducere pe site-ul restaurantului, în care se precizează că orice client cu vârsta mai mare de 10 ani nu primeşte ketchup, dar nici sare la masă. „Vă rugăm să aveţi încredere în noi. Ne pricepem la ceea ce facem. Parte din experinţa culinară de la Mad presupune să aveţi încredere în chef şi să lăsaţi deoparte ideile preconcepute despre gustul pe care ar trebui să-l aibă mâncarea.“

image

FOTO www.huffingtonpost.ca

Decizia restaurantului i-a convins pe unii clienţi, care consideră că, într-adevăr, ketchup-ul strică savoarea oricărui preparat şi „totul ajunge să aibă acelaşi gust“, după cum precizează myfoxdc.com
Patronul şi bucătarul-şef  al restaurantului, Xavier Duclos, îşi menţine hotărârea şi a declarat în repetate rânduri că, în ciuda criticilor, mâncarea lui nu are nevoie de ketchup.

Burgerii mei au deja sos. Nu are rost să mai adaugi încă un tip de sos peste cel deja existent. Ketchup-ul este bun cu anumite feluri de mâncare, sunt de acord. Dar nu face parte şi din agenda mea culinară.Consider că ceea ce prepar în acest restaurant are deja aromă, deci nu trebuie schimbat nimic. Aşa cum nu te duci într-un muzeu şi le spui celor de acolo să schimbe culorile dintr-un tablou, a explicat Xavier Duclos.

Nu este primul chef din SUA care a îndrăznit să le ia americanilor ketchup-ul de pe masă. Celebrul bucătar April Bloomfield, care deţine restaurantul The Spotted Pig din New York, nu acceptă ca burgerii preparaţi după reţeta sa să fie condimentaţi de clienţi sau ca preparatele să fie schimbate, indiferent de cine solicită acest lucru. Drept dovadă, regula a fost păstrată chiar şi atunci când baschetbalistul Kobe Bryant a dorit ca burgerul comandat să nu conţină brânză Roquefort.

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite