O reţetă specială: fursecuri cu aromă de lavandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fursecuri cu lavandă FOTO terrebleu.ca
Fursecuri cu lavandă FOTO terrebleu.ca

Un desert mai puţin popular, dar foarte aromat, fursecurile cu lavandă vor reuşi să impresioneze oaspeţii atunci când trec pragul casei voastre.

Ingrediente:

  • ¾ cană unt moale
  • ¾ cană zahăr
  • 1 ou
  • 1 cană faină
  • 1 cană făină de migdale
  • 1 linguriţă praf de copt
  • ¼ linguriţă sare
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 2 linguriţe frunze de lavandă tocată
  • frunze de lavandă pentru decor

Mod de preparare:

În vasul unui mixer se amestecă untul şi zahărul la viteză mică; adăugaţi ouăle şi amestecaţi până se omogenizează.

Într-un alt castron, amestecaţi făina, făina de migdale, praful de copt şi sarea.

Adăugaţi treptat amestecul uscat în amestecul de zahăr-unt, mixând la viteză mică.

Adăugaţi vanilie şi lavandă şi amestecaţi până se încorporează bine. Înfăşuraţi aluatul în folie de plastic. Lăsaţi la frigider timp de o oră.

Preîncălziţi cuptorul la 170 de grade C. Formati fursecuri şi aplatizaţi.

Coaceţi timp de 10-12 minute. Lăsaţi să se răcească complet înainte de servire.

Serviţi fursecurile decorate cu lavandă.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite