Opt dintre cele mai neobişnuite deserturi din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botamochi este un desert făcut din orez dulce şi fasole roşie sau „azuki”, care sunt rulate împreună într-o formă asemănătoare unei mingi de culoare mov
Botamochi este un desert făcut din orez dulce şi fasole roşie sau „azuki”, care sunt rulate împreună într-o formă asemănătoare unei mingi de culoare mov

Atunci când călătorim peste graniţe trebuie să ne asigurăm că vom experimenta şi bucătăria locală, din moment ce acesta este singurul mod în care vom „gusta” cu adevărat din specificul locului. „Huffington Post”, alături de „Triposo”, cel mai cuprinzător ghid turistic existent, au alcătuit o listă cu unele dintre cele mai neobişnuite deserturi care se găsesc în jurul lumii.

Lista include mâncăruri exotice şi specialităţi native, alături de recomandări ale restaurantelor.

Botamochi (Japonia)

Botamochi este un desert făcut din orez dulce şi fasole roşie sau „azuki”, care sunt rulate împreună într-o formă asemănătoare unei mingi de culoare mov. Desertul este folosit pentru a marca venirea primăvării în Japonia. Un fel de mâncare similar, numit Ohagi, este realizat cu o textură uşor diferită de fasole roşie, care se consumă mai ales toamna.

Numele celor două feluri de deserturi provin de la două plante; prima de la un bujor care înfloreşte primăvara, iar cel de-al doilea de la un trifoi japonez care înfloreşte toamna.

Vafele Pandan (Vietnam)

Dacă îţi place nuca de cocos, vafele Pandan originare din Vietnam ar trebui să te cucerească. În timp ce majoritatea oamenilor ar putea spune că Belgia este capitala mondială a vafelor, nici cele vietnameze nu trebuie să fie exceptate. Aceste vafe sunt considerate alimente de stradă, fiind cunoscute pentru culoarea lor verde.

Sunt diferite faţă ce cele obişnuite pentru că prepararea lor necesită lapte din nuca de cocos şi aromă de pandan, o plantă tropicală de culoare verde. Fiind un aliment de stradă, acesta se prepară rapid prin turnarea aluatului în forme care sunt coapte rapid.

vafe

Salzburger Nockerl (Austria)

Salzburger Nockerl este un sufleu dulce servit ca desert, fiind o specialitate a oraşului austriac Salzburg. Se spune că ar fi fost inventat de concubina Arhiepiscopului Wolf Dietrich von Raintenau, la începutul secolului al XVII-lea. Desertul este „dulce ca iubirea şi fraged ca un sărut”, după cum spun localnicii, iar unii spun că forma ciudata a acestuia este menită să reprezinte peisajul rural din acest colţ pitoresc al Austriei.

„Găluştele” dulci sunt preparate din gălbenuş de ou, făină, zahăr şi vanilie, toate amestecate într-un aluat subţire. Albuşul se amestecă cu aluatul numai după ce se întăreşte, apoi compoziţia se introduce în cuptor. Salzburger Nockerl este servită întotdeauna proaspetă şi caldă, cu zahăr pudră, uneori şi cu sos de zmeură.

desert ciudat google

Picarones cu sos chancaca (Peru şi Bolivia)

Picarones este un desert dulce peruan făcut din cartofi dulci şi dovleac. Se aseamănă cu nişte gogoşi, fiind gătite prin prăjire. Este servit adesea alături de un sos din miere şi zahăr cristalizat numit chancaca.

Preparatul datează din perioada colonială, atunci când bunuelos, o altă mâncare tradiţională, a fost înlocuit cu acest fel. Oamenii au înlocuit accidental ingredientele tradiţionale cu dovlecel şi cu cartof dulce, rezultând un nou fel de desert care a crescut în popularitate în întreaga ţară.

desert

Kleina (Islanda)

În Islanda, un produs de patiserie prăjit numit kleina este cel care dă startul oricărei petreceri de Crăciun. Produsul este făcut din aluat bine întins care se taie în forme de trapezoide mici. O mică fantă se taie în mijloc, apoi câte un capăt este tras prin deschizătură pentru a forma un nod. Kleina este prăjită apoi în ulei.

Prăjitura face parte dintr-un joc de Crăciun ce ţine de cultura scandinavă. Acest fel de desert este legat de un şnur şi atârnat de o uşă deschisă. Jocul necesită doi participanţi, dar şi alţi care trebuie să fie prezenţi pentru a se bucura de joc. Unul dintre participanţi trebuie să încerce să muşte kleina de pe şirag, dar fără să se ajute de mâini în timp ce alt participant mişcă şirul pentru a-i îngreuna sarcina.

kleina

Qatayef (Egipt)

Qatayef este un produs tradiţional al naţiunilor arabe, consumat de obicei în timpul Ramadanului. Au forma unei gogoşi, fiind umplute cu brânză dulce şi diverse tipuri de nuci, migdale, alune sau fistic. În general sunt coapte sau prăjite şi servite cu miere sau sirop. Desertul era pregătit în trecut de vânzătorii ambulanţi de pe străzile Egiptului.

image

Cocada Amarela (Angola)

Cocada Amarela este un desert originar din Angola preparat cu o cantitate considerabilă de ouă şi nucă de cocos. Culoarea specifică este cea galbenă din cauza cantităţii de ouă pe care o conţine. Angola este puternic influenţată de bucătăria portugheză, astfel că unele arome din Portugalia îşi fac simţită prezenţa în deserturile africane. Această budincă este una dintre cele mai delicioase din lume.

image

Zeeuwse Bolus (Olanda)

Acest desert este unul specific evreiesc, din provincia olandeză Zeeland. Se prepară prin coacerea unui tip special de aluat, care are forma unei spirale, acoperit cu o melasă asemănătoare siropului de arţar şi cu scorţişoară. Se pot folosi şi alte arome, inclusiv migdalele şi portocalele. Desertul este servit cu cafea, iar pe una dintre părţi este acoperită cu unt.

image
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite