Pacheţele crocante de primăvară cu ciuperci şi carne tocată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacheţele de primăvară
Pacheţele de primăvară

Venirea primăverii poate fi celebrată în diferite moduri, inclusiv prin preparatele puse pe masă. Pacheţelele de primăvară cu ciuperci şi carne tocată pot fi alegegerea potrivită pentru această ocazie.

Ingrediente:

  • 2  ardei graşi
  • 150 g ciugerci champignon
  • 100 g tăieţei transparenţi (asiatici)
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g carne tocată de vită
  • 1 legătură de coriandru proaspăt tocat
  • 1 linguriţă de ghimbir proaspăt ras
  • 2 linguri de sos de soia
  • sare
  • piper
  • 8 foi de aluat pentru pacheţele de primăvară
  • 1 albuş de ou
  • 500 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Se curăţă ardeii, se scot seminţele şi pieliţele albe din interior şi se taie în fâşii subţiri. Se curăţă ciupercile champignon, se şterg cu un prosop umed şi se taie cubuleţe mici. Tăieţeii se pun într-un bol, se acoperă apoi cu apă clocotită, se lasă 5 minute să se pătrundă, după care se scurge apa.

Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se călesc apoi fâşiile de ardei împreună cu ciupercile şi carnea tocată. Se adaugă tăieteii, coriandrul, ghimbirul şi sosul de soia şi se asezonează bine.

Se întinde foietajul pentru pacheţelele de primăvară şi se ung marginile cu albuş bătut. Se distribuie umplutura între pacheţele, apoi se rulează foile.

Se încinge uleiul de prăjit într-o cratiţă şi se prăjesc scurt pacheţelele, până devin crocante. Pacheţelele de primăvară se servesc fierbinţi, cu sos dulce de chili şi cu sos de soia.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite