Pâine crocantă cu măsline şi ierburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă îţi place să faci pâinea în casă şi nu ştii cum să diversifici gustul, adaugă felii de măsline şi ierburile preferate. Pâinea crocantă poate fi servită simplă sau înmuiată în ulei extravirgin.

Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 150 ml apă
  • 15 g drojdie
  • 175 g măsline
  • 40 ml ulei
  • oregano
  • cimbru
  • un praf sare

Mod de preparare:

Drojdia se desface în apă, se face un gol în făină, se pune sarea şi se amestecă. Se pune si drojdia, se amestecă uşor, se toarnă uleiul şi se amestecă complet, frământând 10 minute.

Se taie măslinele, se adaugă şi se amestecă alte 5 minute. Se lasă aluatul să crească 2 ore. Se lucrează aluatul pentru a-i scoate aerul, se aşază în tava de copt, se unge cu ulei şi se coace circa 40 de minute.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite