Panna Cotta cu jeleu de fructe tropicale
0Panna Cotta cu jeleu de fructe tropicale oferă o adevarată explozie de arome, fiind un desert fin şi răcoros, cu un efect vizual deosebit.
Panna Cotta cu jeleu de fructe tropicale este o reţeta simplă, dar care combină gusturile, aromele şi culorile, rezultatul fiinal fiind unul de excepţie.
Ingrediente:
Pentru primul strat de Panna cotta:
250 mililitri lapte
250 mililitri smântană dulce pentru frişcă
50 grame zahăr
10 grame gelatină granule
esenţă portocale
Pentru al doilea strat de panna cotta:
250 mililitri smântână dulce pentru frişcă
250 mililitri lapte
50 grame zahăr
3-4 frunzuliţe mentă
10 grame gelatină
Pentru jeleul de fructe tropicale:
420 grame conservă de fructe tropicale
6 grame gelatină granule
Pentru decor:
câteva fructe de decor
fruzuliţe de mentă
coaja de la o lămâie
Mod de preparare:
Vom prepara mai întâi jeleul de fructe tropicale. Răsturnăm conţinutul conservei de fructe tropicale într-un vas, scrie caietulcuretete.com. Mixăm cu ajutorul unui blender vertical până obţinem o compoziţie fină.
Vom folosi trei sferturi din această compoziţie pentru moment, restul pastrând-o la frigider. Adăugăm 3 grame de gelatină preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj şi amestecăm energic pentru a fi incorporată uniform în compoziţie. Turnăm câte un strat în pahare şi dăm la frigider să se întărească.
Pregătim apoi primul strat de Panna Cotta. Încălzim laptele adaugând zaharul şi îl păstrăm pe foc dor cât este nevoie pentru ca acesta să se topească. Apoi încălzim smântâna dulce, dar fără să o aducem la punctul de fierbere. Amestecăm cele doua compoziţii şi adăugăm esenţa de portocale. Lăsăm să se răcească. Preparăm gelatina şi o adăugăm în compoziţie, apoi turnăm cu grijă peste jeleu. Dăm la frigider până se întăreşte. Dacă doriţi o compoziţie mai cremoasă reduceţi puţin din cantitatea de gelatină.
Preparăm jeleul rămas şi îl turnăm peste Paana Cotta. Dăm la frigider.
Preparăm urmatoarul strat de Panna Cotta, la fel ca şi pe primul, doar că aici nu vom mai adauga esenţa de portocale ci frunzele de mentă pe care le vom lăsa să se infuzeze după care le îndepărtăm.
De aceasta dată nu vom pune panna cotta în pahare în momentul în care acesta e foarte puţin închegată. Turnăm cu gijă în centrul paharului astfel încat o parte din jeleu să se amestece cu panna cotta. Dăm la rece.
Decoram cu fructele, frunzuliţe de mentă şi coajă rasă de lămâie verde. Până în momentul servicii esertul se păstrează la frigider.