Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Piersici umplute: desertul copilăriei

0
3 Apr 2020 17:21:16
Autor: Raluca Moisă
Piersici umplute FOTO Shutterstock
Piersici umplute FOTO Shutterstock

Deşi cofetarii zilelor noastre ne tentează cu deserturi moderne, sofisticate şi neapărat instagramabile, nu avem cum să uităm gustul prăjiturilor de casă din copilărie.

Cine nu a gustat vreodată piersici umplute, aromate, fragede? În fiecare familie e o bunică expertă în acest desert, dar dacă acum eşti departe de ea şi nu-ţi poţi lua gândul de la aceste delicioase fursecuri, avem reţeta culeasă dintr-un vechi caiet de prăjituri.

Iată de ce ai nevoie:

Pentru aluat

100 g unt
350 g făină
1 praf de sare
100 g zahăr pudră
½ plic praf de copt
1 ou mare
80 ml lapte
esenţă de vanilie, după gust
coaja de la 1 lămâie bio
10 ml ulei

Pentru cremă

50 g unt
30 g nuci măcinate
100 g gem de piersici (sau după preferinţă)
miez de la piersici

Pentru decor

100 ml lichior de piersici
100 ml compot de piersici
3-4 picături colorant alimentar roşu
3-4 picături colorant alimentar galben
150 g zahăr tos
frunze de mentă

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 °C şi tapetezi două tăvi.

Pentru aluat, mixezi untul cu zahărul şi coaja de lămâie până când compoziţia capătă o consistenţă cremoasă. Torni esenţă de vanilie, după gust, şi laptele. Adaugi, oul, făina amestecată cu praful de copt şi sarea şi omogenizezi.

Ungi mâinile cu ulei şi iei câte o linguriţă de compoziţie, modelezi o formă rotunda şi aşezi fiecare bilă obţinută într-o tavă cu hârtie de copt, lăsând spaţii între ele. 

 

Citeşte reţeta completă pe clickpoftabuna.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii