Prajitură delicioasă de post cu nucă şi gem
0Chiar dacă suntem în post, nu înseamnă că nu ne putem bucura de un desert gustos în zilelel de week-end. Prăjitura cu nucă şi gem este una dintre cele mai potrivite alegeri pentru această perioadă.
Ingrediente :
300 g zahăr
300 g făină
3 ouă întregi
3 linguri de magiun/ gem
2 linguri de cacao
1 linguriţă de bicarbonat
150 ml ulei
200 ml lapte vegetal
nucă, stafide şi scorţişoară
Se amestecă făina cu zahărul, bicarbonatul şi pudra de cacao, iar apoi să se adauge încet celelalte ingrediente. Stafidele se hidratează înainte, iar nuca se prăjeşte şi se toacă mărunt. Aluatul se toarnă într-o tavă înaltă, însă înainte se pun nuci caramelizate pe fundul tăvii. Se dă la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute.
Deşi reţeta originală presupune folosirea magiunului, în lipsa acestua, poate fi folosit alt gem, cu condiţia să aibă consistenţa asemănătoare.