Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Reţetă de ceapă roşie murată, ideală pentru carnea la gratar şi burgeri

1
28 Aug 2019 20:21:47
Autor: Lizeta Oprea
Ceapă roşie murată  FOTO suburbia-unwrapped.com
Ceapă roşie murată  FOTO suburbia-unwrapped.com

Fie că o alegeţi pentru sandwich, mici, carne la gratar, burger, wrap, shaorma, carne de orice fel sau poate un burger vegan, ceapa roşie murată este uşor de preparat şi la îndemâna oricui.

Ingrediente:

  • 1 ceapă roşie
  • ¾ cească oţet
  • 3 linguri de zahăr
  • sare
  • 7 cuişoare
  • 1 frunză de dafin
  • ⅛ linguriţă seminţe de muştar
  • ⅛ linguriţă seminţe de cardamom
  • ⅛ linguriţă fulgi de chili


Mod de preparare:

Adăugaţi oţetul, zahărul şi condimentele într-o cratiţă şi fierbeţi.

Adăugaţi ceapa tăiată felii şi lăsaţi să fiarba aproximativ 3-5 minute. Punem ceapa într-un borcan de sticlă de aprox. 600 grame. Dacă nu încape toată mai presaţi puţin. Când se murează se va înmuia şi va încăpea foarte bine.

Aşezaţi borcanul pe coada unei furculiţe şi când amestecul de oţet şi mirodenii începe să fiarbă turnaţi-l în borcan peste feliile de ceapă roşie.

Închideţi borcanul cu un capac etanş şi lăsaţi-l să se răcească. Abia apoi este gata să fie consumată sau pentru a fi aşezată în cămară.

Sursă: restaurantedelux.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cornel Cazacu
29.08.2019, 13:45:41

Pe fotografie apare în borcan usturoi și cimbru, unde este adevărul ?