Reţeta celebrelor chifteluţe suedeze, într-o postare virală a Ambasadei Suediei: cum faci cel mai delicios sos de merişoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chifteluţe suedeze cu sos de merişoare FOTO Facebook
Chifteluţe suedeze cu sos de merişoare FOTO Facebook

Ambasada Suediei a postat reţeta celebrelor chifteluţe şi, după ce a primit numeroase solicitări, a făcut publică şi reţeta sosului de merişoare.

Pentru a veni în ajutorul celor care se plictisesc în izolare şi vor să încerce ceva nou, dar mai ales, le este dor de celebrele chifteluţe suedeze de la Ikea, Ambasada Suediei a publicat reţeta pentru acestea. 

„Te aşteaptă încă o săptămână grea de muncă de pe canapea? Suntem alături de tine (cu gândul) şi dorim să te ajutăm cu... o reţetă de chifteluţe suedeze. Aceasta îţi poate oferi răspunsul la două întrebări existenţiale: 1. cum să faci să le mai mănânci, acum că s-a închis Ikea; 2. cum să-ţi diversifici portofoliul de activităţi, acum că s-a închis mall-ul (şi Ikea)“, a scris Ambasada Suediei înainte de a enumera ingredientele de care ai nevoie. 

Pentru chifteluţele suedeze ai nevoie de: „500 g de carne tocată (amestec vită/porc), 250 ml lapte, 75 g pesmet, 1 ou, 1 ceapă, sare, piper, condimente după gust“.

„Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt, fără a o rumeni. Înmoaie pesmetul în lapte. Amestecă carnea tocată cu ceapa, oul, laptele/pesmetul şi condimentele. Adaugă puţină apă, dacă este nevoie. Modelează chifteluţele şi apoi rumeneşte-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit. Întoarce-le şi lasă-le să se rumenească pe toate părţile. Serveşte cu piure de cartofi sau cartofi fierţi şi sos de merişoare (dacă ai apucat să-ţi cumperi)“, au explicat administratorii contului de Facebook al Ambasadei Suediei.

„PS Cei care nu muncesc de acasă sunt rugaţi să ignore acest mesaj“, au glumit ei.

Postarea s-a viralizat rapid, iar cei mai mulţi internauţi solicitau în comentarii şi reţeta pentru sosul de merişoare. 

Aşadar, la câteva ore distanţă, Ambasada Suediei a revenit cu reţeta pentru sosul de merişoare, care se răceşte dacă se serveşte cu chifteluţe sau poate fi servit şi cald dacă se foloseşte pentru clătite: „Ca urmare a numeroaselor solicitări primite, publicăm şi reţeta sosului de merişoare. Vă rugăm să nu ne întrebaţi de unde luaţi merişoarele!

4 căni de merişoare, 1 cană cu zahăr, 1/2 cană cu apă.

Se spală şi se scurg merişoarele, se pun într-o cratiţă cu apă şi aduc la punctul de fierbere. Se adaugă zahărul şi se amestecă până se dizolvă. Se mai fierbe 10 minute. Se pune cratiţa în apă rece şi se amestecă sosul timp de 1-2 minute“.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite