Reţeta de cozonac moldovenesc cu nucă. Sfaturi de la gospodine pentru cozonaci pufoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aluatul de cozonac trebuie să fie moale.
Aluatul de cozonac trebuie să fie moale.

Proba cozonacilor poate să le pună la grea încercare chiar şi pe cele mai experimentate gospodine. În decursul anilor,  acestea au învăţat însă mici secrete care să le asigure reuşita. Şi ne-au împărtăţit şi nouă câteva din trucurile lor.

  • Ai grijă ca temperatura în bucătărie să fie constantă şi să fie cât mai cald. Ţine geamurile închise, deoarece curenţii de aer pot duce la lăsarea cozonacilor după ce îi scoţi din cuptor.
  • Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Laptele este trebuie să fie cald, dar nu fierbinte.
  • Este important să faci maiaua înainte şi să o laşi să crească. Mixează drojdia cu 2 linguri zahăr până când  se lichefiază. Adaugă puţin lapte cald şi făină cât să obţii o pastă, pe care o laşi să crească până când îşi dublează volumul.

Află pe clickpoftabuna.ro cât timp trebuie să frămânţi aluatul şi de câte ori se cerne făina pentru a obţine cei mai pufoşi cozonaci!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite