Reţetă pentru o placintă delicioasă şi săţioasă cu ficăţei de pui şi ciuperci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Placintă de ficăţei cu ciuperci FOTO kraftcanada.com
Placintă de ficăţei cu ciuperci FOTO kraftcanada.com

Placinta cu ciuperci şi ficăţei este un aperitiv perfect pentru o masă în familie sau pentru vizita prietenilor. În plus, combinaţia de ficăţei cu ciuperci este delicioasă şi consistentă.

Ingrediente:

  • 2 foi de aluat fraged
  • 500 g ficăţei de pui
  • 8 ciuperci mari
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • 250 ml smântână groasă
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile şi se taie ceva mai mare, la fel şi ficăţeii de pui. Ceapa, curăţată, se toacă mărunt. Se încinge uleiul şi se lasă să se călească ficăţeii, ciupercile, ceapa şi pătrunjelul.

Se sărează şi se piperează. Se tapetează o formă de plăcintă cu hârtie pentru copt şi se întinde prima foaie de aluat.

Peste ea se toarnă compoziţia de ciuperci şi ficăţei, lăsând de jur împrejur o margine liberă de circa 2 cm. Se umezeşte marginea respectivă cu puţină apă (cu o pensulă), după care se aşază deasupra a doua foaie, acoperind complet foaia de dedesubt, şi se apasă marginile ca să se lipeasca bine.

În foaia de deasupra se face o gaură în care se introduce o bucată de hârtie pentru copt sau o folie de aluminiu făcută sul.

Într-un bol, se bate bine smântana cu un ou şi apoi se toarnă prin sulul de hârtie în interiorul plăcintei. Se bate şi al doilea ou şi se unge cu el foaia de deasupra.

Se incinge cuptorul la 210C, se bagă plăcinta şi se lasă circa 30 de minute să se rumenească.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite