Reţetă de sărbătoare: dovleac umplut cu legume în vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Vegetarian Times
FOTO Vegetarian Times

Pentru cei care iubesc să sărbătorească bogăţia toamnei, bucătarii propun o reţetă inedită: dovleac umplut cu legume în vin.

Ingrediente:

  • un dovleac de 1,5-2 kg
  • 500 g ciuperci champignon
  • boabe de porumb
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei roşu mare
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 nuci
  • 1 rădăcină patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 lingură făină
  • 100 ml ulei mărar verde
  • 1 păhărel vin alb

Mod de preparare:

Se spală dovleacul, se taie un capac la partea de sus, se curăţă de seminţe şi de o parte din miez cu ajutorul unei linguri. Se unge în interior cu ulei, se pune un praf de sare şi un praf de piper, apoi se dă la cuptor pentru 30 de minute, să se coacă alături de capac.

Ceapa se taie solzişori, ardeiul cubuleţe, morcovul şi pătrunjelul cuburi mici, porumbul, miezul de dovleac scos se taie şi el în cubuleţe şi ciupercile se feliază.

Se încinge un strop de ulei şi se căleşte tot zarzavatul până se înmoaie, apoi se potriveşte de sare şi piper. Se adaugă şi păhărelul de vin şi se lasă să se evapore puţin.

Se desfac făina şi boiaua cu 100 ml apă rece şi se adaugă peste legumele din tigaie şi nucile. Se mai lasă pe foc 5 min.

Se scoate dovleacul din cuptor şi se toarnă în el zarzavatul din tigaie; se adaugă şi 2 foi de dafin, apoi se dă la cuptor pentru 20 de minute.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite