Reţetă pentru Postul Paştelui: Supă cremă de legume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supă cremă de legume FOTO: The perfect pantry
Supă cremă de legume FOTO: The perfect pantry

O supă fără carne nu înseamnă neaparat o supă fără gust. Şi pentru că suntem în Postul Paştelui, vă propunem o reţetă de supă cremă de legume, fără gluten şi cu o aromă dulceagă aparte datorită fructelor din compoziţie şi a condimentelor precum chimenul sau coriandrul.

Ingrediente (pentru 6-8 porţii)

- o ceapă mare

- două linguri de ulei de măsline

- o linguriţă de usturoi

- o linguriţă de ghimbir 

- doi păstârnaci 

- doi morcovi 

- 800 de grame de rutabaga (nap suedez)

- 800 de grame de dovleac

- un măr roşu

- o linguriţă de chimen

- o linguriţă de curry, dulce sau picant

- 1/2 linguriţă de coriandru 

- 1/2 linguriţă de garam masala (amestec iute de condimente din bucătăria indiană)

- coaja de la o portocală

- sare şi piper negru

Mod de preparare

Căleşte ceapa în uleiul de măsline, la foc mic, adăugă usturoiul şi ghimbirul şi amestecă timp de un minut, până când usturoiul şi ghimbirul se înmoaie uşor.

Se adaugă legumele tocate, împreună cu mărul, şi se lasă la gătit, amestecând frecvent, timp de 4-5 minute. Apoi se adaugă chimenul, curry, coriandrul şi garam masala şi se amestecă timp de două minute.

Se toarnă un litru de apă şi se lasă la fiert, la foc mic. Oala trebuie acoperită şi supa trebuie lăsată la gătit timp de 20 minute, până când legumele se înmoaie. Apoi supa se pune într-un blender, iar crema astfel rezultată se pune din nou pe foc, moment în care se adaugă şi coaja de portocală. Se condimentează cu sare şi piper după gust. 

Poftă bună!

Sursă reţetă: „The Perfect Pantry“


Reţetă pentru Postul Paştelui: Paella

Paella este o mâncare tradiţională specifică regiunii Valencia din Spania, care are ca ingredient principal orezul asezonat cu diverse legume. Această reţetă, care reprezintă un simbol culinar al spaniolilor, este o mâncare perfectă ce poate fi gătită şi în Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: musaca vegetariană

Piureul de cartofi înlocuieşte smântâna şi lintea se foloseşte în locul mielului într-o reţetă de musaca vegetariană, tocmai bună de pregătit în Postul Paştelui. Dacă nu ai un vas de copt adânc de circa opt centimetri, poţi prepara această delicatesă în două tăvi, spun cei de la „Vegetarian Times“.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Salată cu dovlecei, arpacaş şi roşii

O salată este recomandată în orice moment al zilei, iar în Postul Paştelui, când avem impresia că nu mai ştim ce să mai gătim, o astfel de reţetă rapidă, recomandată de „BBC Good Food“, este binevenită.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Pilaf cu conopidă

Orezul în combinaţie cu diverse legume pare a fi mereu o alegere potrivită, iar dacă în reţetă se mai strecoară şi fructe, deliciul pare a fi garantat. Această reţetă recomandată de „BBC Good Food“ e uşor de pregătit şi tocmai potrivită în Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Sandviş vegetarian

Un preparat rapid, dar care în zilele de post se poate dovedi dificil de pregătit din cauza ingredientelor limitate, sandvişul vegetarian prezentat de „BBC Good Food“ reprezintă o alternativă pentru prânz în Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Legume la grătar cu piure de fasole

O combinaţie ideală de legume gratinate şi un piure de fasole reprezintă o reţetă sănătoasă pentru Postul Paştelui, recomandată de „BBC Good Food“.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Ciuperci umplute

Aperitivul cu ciuperci umplute propus de site-ul „Fabulous Foods“ reprezintă o reţetă potrivită pentru Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Plăcintă indiană cu cartofi

Pentru a ieşi puţin din peisajul românesc, „BBC Good Food“ propune una dintre reţetele de post din India: plăcinta cu cartofi, ce poate fi preparată în Postul Paştelui. Uşor de preparat, această plăcintă poate fi servită fierbinte, caldă sau chiar rece, gustul ei rămânând la fel de special.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Spaghete picante cu ciuperci şi usturoi

Cu un conţinut redus de grăsimi, dar foarte gustoase şi foarte uşor de preparat, această reţetă de paste propusă de „BBC Good Food“ reprezintă o alegere potrivită pentru Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Legume cu năut la cuptor

Postul Paştelui ridică şi o oarecare provocare când vine vorba de mâncare: de multe ori bucătăresele se confruntă cu o adevărată problemă în a găti mâncare de post în cele 48 de zile. Există însă reţete care pot fi preparate şi consumate în orice perioadă a anului. Şi cum începe sezonul legumelor, ele pot fi folosite la multe reţete pentru Postul Paştelui.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite