Rubarba, deliciu şi medicament. Cum o consumăm ca să nu fie otrăvitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rubarb e în sezon la final de primăvară şi început de vară FOTO Shutterstock
Rubarb e în sezon la final de primăvară şi început de vară FOTO Shutterstock

Rubarbă, rabarbăr sau revent, denumiri diferite pentru o singură plantă-minune. Nu numai că este delicioasă şi trebuie să profităm de ea cât e în sezon, la final de primăvară, dar are şi multiple beneficii pentru sănătate. Însă rubarba poate fi şi otrăvitoare, dacă nu este consumată corect.

Confundată adesea cu un fruct, rubarba este, de fapt, o legumă originară din China. A ajuns în Europa în secolul al XIV-lea, iar la un moment dat era mai scumpă decât condimente foarte valoroase, precum şofranul şi scorţişoara.Este folosită atât în alimentaţie, cât şi în tratarea unor boli, datorită multiplelor beneficii pe care le are.

Rubarba a fost utilizată în scopuri medicale (ca laxativ) încă de acum câteva mii de ani, de chinezi. Cu un conţinut scăzut în colesterol şi sodiu, dar bogată în fibre, vitaminele C şi K, potasiu, calciu, fier şi fosfor, rubarba are, pe lângă calităţile culinare, importante proprietăţi curative. Substanţele active din rubarbă ajută la întărirea sistemului imunitar şi prevenirea infecţiilor.

Află aici ce substanţe anticancerigene conţine planta şi cum trebuie consumată pentru a nu deveni orăvitoare.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite