Salată italiană, un răsfăţ de post cu sfeclă şi portocale
0Îţi prezentăm o combinaţie clasică, după o reţetă italiană: gustul dulce sfeclei roşii, alături de gustul acrişor al portocalelor şi aroma măslinelor vor da o savoare aparte acestei salate de post. Iar dressingul este cel care leagă toate aceste arome inconfundabile.
Salată italiană cu sfeclă şi portocale – Ingrediente
6 sfecle potrivite (galbene sau roşii sau amestecate), spălate foarte bine
ulei de măsline
sare grunjoasă
piper negru măcinat
4 portocale
1 cicoare roşie mică, dată prin răzătoare
70 g măsline negre, fără sâmburi
½ legătură pătrunjel verde, tocat
Pentru sosul vinaigrette
60 ml oţet din vin alb
½ linguriţă muştar de Dijon
1 ceapă mică, tocată
sare grunjoasă
piper negru măcinat
80 ml ulei de măsline
Află cum se prepară această salată italiană cu sfeclă şi portocale pe clickpoftabuna.ro!