Sarmale fără carne. Reţetă de post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se apropie perioada de post înainte de Crăciun şi trebuie să fim pregătiţi din vreme cu fel de fel de preparate.
Se apropie perioada de post înainte de Crăciun şi trebuie să fim pregătiţi din vreme cu fel de fel de preparate.

Ştiai că în zilele de post, poţi adăuga în compoziţia de sarmale linte, brânză tofu, sfeclă şi chiar stafide? Sau că denumirea sarmalelor are origini turceşti? Cuvântul „sarma“ a fost preluat de români şi de sârbi, iar ungurii îi zic „szárma“. La noi se mai numesc şi „găluşti“ sau „găluşte“, iar dacă ajungi prin părţile Bucovinei şi urmează să fii servit cu găluşti, să ştii că acestea nu au nicio legătură cu biluţele albe, din griş şi ou.

Ingrediente (15 sarmale)

1 varză

100 g ceapă

200 g roşii

200 g orez

1 ardei

2 morcovi

½ rădăcină de ţelină

200 ml ulei

250 ml suc de roşii

250 ml borş

sare

piper

află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite