VIDEO Secretele bucătăriei româneşti şi cum poţi transforma deserturile în artă, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciocolatierul Ana Consulea, singura femeie din România care are diplomă CAP Patissier, o înaltă calificare în domeniu, a fost invitata Adrianei Mariş,la emisiunea Adevărul Live de la ora 13.00. Ana ne-a dezvăluit câteva dintre secretele bucătăriei româneşti, dar şi cum a reuşit să împace gusturile românilor cu rafinamentul dulciurilor franţuzeşti.


În vârstă de 24 de ani, Ana Consulea a ales să se specializeze în arta deserturilor în Franţa, la Şcoala de Cofetari din Montbeliard (CFA Pays de Montbeliard), fiind singura femeie din România care are o astfel diplomă de înaltă calificare.

Invitată la Adevărul Live de la ora 13.00, Ana ne-a dezvăluit cum a reuşit să aducă în actualitate reţete istorice româneşti, dar şi cum a împăcat gusturile românilor cu rafinamentul gastronomic francez. 

„Am învăţat ce înseamnă un ingredient de calitate. Ingredientele şi tehnica sunt tot ce contează”, a spus ea. 

Ciocolatierul dă exemplul prăjiturii Carmen Silva, de altfel şi preferata Anei, care are la bază o compoziţie de tort, cu ciocolată şi cafea. Prăjitura a fost creată la cererea lui Carol I, la aniversarea de 50 de ani a Reginei Elisabeta. Este o prăjitură elegantă şi sofisticată, în opinia tinerei, cu un istoric pe măsură.

„Am creat un look special. I-am făcut un brâu, care îi dă cumva o tentă românească”, spune aceasta.

Există, desigur şi reţete care-i dau bătăi de cap, cum ar fi reţeta românească a prăjiturii jofre.

„Gustul românului se educă, începe să fie o expresie a culturii generale. Omul îşi dă seama, uşor- uşor, care sunt ingredientele de calitate. Nu vorbesc de bio, low-fat, ci despre o mâncare corect făcută, cu ingrediente puţin mai scumpe, însă calitative”, observă talentata bucătăreasă.

În prezent, Ana încearcă să afle reţeta ideală a jofrei, dar şi alte două reţete-surpriză. De asemenea, tânăra va pregăti „colecţia” de primăvară-vară, lucru care implică revizuirea meniului restaurantului pentru care lucrează.

image


Ciocolatierul Ana Consulea, la Adevărul Live FOTO David Muntean

image


Ciocolatierul Ana Consula FOTO facebook.com/ana.consulea

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite