Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Secretele unui kebab preparat ca la carte, recomandarea lui Chef Joseph Hadad

6
18 Oct 2020 17:47:20
Autor: George-Andrei Cristescu
Chef Joseph Hadad
Chef Joseph Hadad

Kebabul este una din moştenirile culinare ale zonei din care provine Chef Joseph Hadad - evreu de origine marocană, după cum povesteşte chiar el pe blogul personal. Preparatul traditional este făcut din carne tocată de vită sau de oaie ori amestec.

Reţetă kebab, recomanarea lui Chef Joseph Hadad

Carnea trebuie să aibă aproximativ 35% grăsime. Dar nu orice grăsime, ci cea din piept, din zona inimii. Aceasta este cea mai bună.

La un kilogram de carne cu grăsime se pun 4 linguri de pătrunjel tocat fin, două linguri de coriandru tocat fin şi o ceapă şi jumătate tocată şi ea fin. Se mai adaugă 1,5 linguriţă piper negru zdrobit şi sare după gust. Lui chef Hadad îi place să adauge condimente marocane precum amestecul ras-el-hanout sau, dacă nu aveţi, puneţi 0,5 linguriţă de scorţişoară, 0,5 linguriţă cardamom şi 0,5 linguriţă amestec de condimente baharat.

Sunt variante ale acestei reţete în care se adaugă la carne şi ardei capia sau gras tocat foarte mărunt, dar Chef spune că nu recomandă această variant pentru că ardeiul lasă un suc ce împiedică legarea cărnii.

Un secret pentru un kebeb bun este să tocaţi carnea la cuţit, nu la maşină. Însă îmi dau seama că pentru acasă, acest lucru este destul de dificil fiind nevoie de un cuţit special de tocat, cu lama circulară.

Carnea amestecată cu mirodeniile se lasă cel puţin jumătate de oră ca să se întrepătrundă aromele.

Odată ce carnea s-a odihnit, poate fi pusă pe frigărui. Pentru un gust deosebit poate fi pusă pe fire de praz subţiri sau pe beţe de scorţişoară, însă pe praz, care se găteşte şi el în timpul coacerii şi poate fi mâncat odată cu kebabul, este şi mai bun.

Se serveşte cu sos de tahini, cu ceapă şi roşii, preferabil puse şi ele pe grătar, şi cu pită.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

bios
18.10.2020, 22:05:07

Numai de retetele nespalatilor astora de arabi nu aveam nevoie...Jegosii astia care mananca ca porcii, cu labele....

+1 (3 voturi)
Jassy Man
19.10.2020, 03:54:54

Bios nu sunt nici pe departe vreun iubitor de harapi cu nisip intre des`te , insa da-mi voie sa nu fiu deacord cu afirmatia cu porcii . N-am vazut nici un porc hranindu-se cu labele precum spui. In plus este o reteta de preparare a carnii doar, faptul ca provine de unde provine nu o face mai rea sau mai buna , are insa o traditie si o origine, daca nu-ti place n-o prepara dar nu gasi pretext de hartza cu iubitorii de prosoape pe cap. Poate fi preparata respectand legile bunului simtz si cui ii place poate pune si o bere alaturi asa cum bamburii din desert nici nu au avut cum sa viseze. Macar la capitolul gastronomie de-am fi mai open minded si tot am fi un pic mai bine. Asta nu te face vreun suporter al Profetului, vorba lui Bideu ``C`mon man!

-2 (2 voturi)
t mihai
19.10.2020, 09:27:16

Uite unde dormea moralitatea si corectitudinea, la o clona fara nume si fara chip ce-si zice bios. Pentru igiena ta mintala, tu folosesti doare cifrele romane, ca alea arabe te încurca pe la încheieturi...

-1 (1 vot)
Dr. OG
19.10.2020, 12:07:45

Sa-i spuna cineva lui bios ca si sarmalele au la origine o reteta a "nespalatilor".

-1 (1 vot)
t mihai
19.10.2020, 09:28:29

Joseph Hadad face chef ?

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările