Ingrediente pentru patru porţii:
1 ceapă medie
2 linguri de unt
12 căţei de usturoi
2 linguri de făină
0,75 l supă
250 g smântână groasă
4 baghete feliate
sare
piper macinat proaspat
un praf de nucşoară proaspată
1 lingură suc de lămâie
2 linguri caşcaval Emmentaller proaspat ras
1 lingură de oregano sau pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă şi se taie mărunt, apoi se încălzeşte untul în care se rumeneşte uşor ceapa, conform eculinar.ro. Usturoiul curăţat şi tăiat în 4, pe lungime, se prăjeşte şi el uşor împreună cu ceapa. Se amestecă şi făina până devine aurie, se adaugă supa şi smântâna consistentă, se pune capacul pe oală şi se lasă la fiert timp de aproape 20 de minute.
Între timp se încălzeşte cuptorul la 250 grade Celsius şi se coc feliile de baghetă sau pot fi puţin rumenite în tigaie cu unt şi usturoi. După ce a fiert, supa se amestecă cu mixerul, apoi se adaugă sare, piper, nucşoară şi sucul de lămâie. Compoziţia se toarnă prin strecurătoare în farfurii adânci sau castroane, după care se adaugă pâinea copată, caşcavaşul ras deasupra şi se presară oregano sau pătrunjel tocat, dacă dorim. Poftă bună!
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate