Tartă aromată din dovlecei, ouă şi caşcaval
0Pe lângă faptul că este o reţetă foarte uşoară, tarta de dovlecei este şi o combinaţie de ingrediente benefice organismului. Poate fi un aperitiv pentru oaspeţi sau chiar o idee de prânz la serviciu.
Ingrediente:
- 2 gălbenuşuri
- 100 g unt rece
- 250 g făină
- 2 linguri apă rece
- 2 dovlecei
- 4 ouă
- 2 linguri smântână
- 250 g caşcaval ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina, agălbenuşurile, bătute bine cu apa rece, şi sarea. Frămânţi un aluat care să fie bine legat. Înfăşuraţi coca în folie de plastic şi o dai la frigider 30 de minute.
Dovleceii bine spălaţi şi uscaţi îi tăiaţi rondele şi îi puneţi într-un bol.
Bateţi ouăle bine cu un praf de sare, încorporezi smântână, adăugaţi caşcaval, piper, feliile de dovlecei şi amesteci.
Întindeţi aluatul şi îl aşezi într-o tavă rotundă şi tapetată.
Înţepaţi coca din loc în loc şi turnaţi umplutura. Daţi tarta la cuptor aproximativ 45-50 de minute, după ce acesta a fost bine încins.