Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Tipuri de blendere şi cum să îl alegi pe cel de care ai nevoie

0
Articol publicitar
15 Jul 2021 18:06:31
Autor: ADH

Există atât de multe opţiuni de blenderele, încât alegerea modelului potrivit pentru tine poate fi o problemă. Acest ghid enumeră şi detaliază tipurile de blender, împreună cu caracteristicile pe care trebuie să le cauţi atunci când cumperi un blender comercial.

Tipuri de blendere

Blendere alimentare – Aceste blendere sunt proiectate pentru utilizare frecventă şi pot rezista la funcţionarea continuă fără a se arde. Pot amesteca băuturi groase precum smoothie-uri sau milkshake-uri şi chiar descompune alimente tari precum chipsuri de ciocolată, morcovi, migdale sau gheaţă.

Blendere de băuturi – De la modele mai uşoare până la unităţi cu volum mare, blenderele de băuturi sunt perfecte pentru prepararea de cocktailuri, cum ar fi margarita, daiquiri sau piña colada. Deşi multe dintre ele nu sunt la fel de robuste ca blenderele pentru produse alimentare, majoritatea se pot descurca să facă un smoothie ocazional. Multe dintre aceste blendere au borcane transparente prin care se poate vedea produsul.

Blendere cu imersiune – Acestea funcţionează bine pentru tăierea alimentelor moi, pentru frişcă, piure de cartofi şi supe sau sosuri. Unul dintre cele mai mari beneficii al acestui tip este că nu eşti constrâns de capacitatea unui vas de blender.

Pentru ce ai nevoie de blender

Tipul de blender de care ai nevoie depinde în mare măsură de mediul în care va fi utilizat. De exemplu, realizarea de piureuri va necesita un blender complet diferit decât dacă ai face doar câteva margarita.

În primul rând, ia în considerare pentru ce alimente vei folosi blenderul? Îl vei folosi pentru supe cremoase sau vei face piureuri tentante? Apoi, gândeşte-te cât de des vei folosi blenderul. Unele blendere sunt concepute pentru o utilizare mai uşoară şi nu ar rezista într-un mediu în care sunt utilizate intensiv, pentru a face zeci de băuturi în fiecare zi.

De asemenea, unele blendere au caracteristici precum controale programabile sau temporizatoare care le fac mai eficiente pentru utilizare în bucătării şi baruri cu volum mare. Dacă vei face aceeaşi reţetă de mai multe ori sau vrei să setezi blenderul pentru o anumită perioadă de timp şi să efectuezi alte sarcini în timp ce îşi face treaba, unele dintre aceste caracteristici pot compensa preţul mai ridicat, economisindu-ţi ore de timp şi muncă.

Material

Ai nevoie de policarbonat sau oţel inoxidabil? Copoliester sau sticlă? În funcţie de cât de mult vor fi utilizate şi spălate vasele blenderului, un tip de material poate fi mai bun decât altul. Vasele din oţel inoxidabil sunt rezistente, uşor de curăţat şi excelente pentru alimentele cu temperaturi diferite, dar nu oferă transparenţa altor tipuri. Policarbonatul este practic incasabil, deci acest tip de borcan funcţionează excelent în medii agitate, în care lucrurile se pot sparge, dar materialul conţine BPA şi, prin urmare, nu ar trebui să fie folosit pentru alimentele calde. Vasele de sticlă sunt minunate pentru a arăta conţinutul amestecat. În cele din urmă, vasele din copoliester sunt foarte rezistente şi ideale pentru o mare varietate de aplicaţii, deoarece pot rezista la temperaturi diferite şi alimente acide mai bine decât policarbonatul.

Capacitate

Dacă vei face o singură porţie la un moment dat, capacitatea unui blender poate fi mai mică, pentru a economisi bani la achiziţie. Dacă trebuie să pregăteşti cantităţi mari de alimente amestecate dintr-o dată, vei dori să iei în considerare un vas mai mare.

Mânere

Majoritatea vaselor mai mari de blender vor avea mânere pentru ridicare şi transport uşor, dar unele dintre vasele mai mici vin fără mânere pentru o spălare, stivuire şi depozitare mai uşoare.

Măsurare

Multe dintre blendere vin cu marcaje, astfel încât să poţi măsura cantităţile direct în vasul blenderului. Acest lucru îţi va economisi timp dacă faci aceleaşi reţete în fiecare zi sau de mai multe ori în fiecare zi şi elimini nevoia de a spăla instrumentele suplimentare de măsurare.

Putere

Mai multă putere nu este întotdeauna mai bună. Încă o dată, totul se rezumă la nevoia ta. Dacă vei face smoothie-uri groase sau milkshake-uri toată ziua, cu siguranţă vei avea nevoie de o unitate cu mai multă putere. Dar dacă tot ce ai nevoie este un blender pentru a prepara câteva margarita în fiecare seară, poţi economisi bani alegând unul mai mic şi mai puţin puternic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările