Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Tipuri de lăzi frigorifice din care poţi alege pentru casa ta

0
Articol publicitar
18 Oct 2021 18:39:00
Autor: ADH

Lăzile frigorifice sunt acele aparate care sunt necesare în orice casă cu un număr generos de membri şi unde frigiderul nu mai face faţă nevoilor de congelare.

O ladă frigorifică te va ajuta să te bucuri de mese gătite mai rapid, ea păstrând toate cele necesare la îndemână, să economiseşti timp în bucătărie, din simplul fapt că vei avea mereu tot ce ai nevoie în lada frigorifică fără să te duci des la cumpărături, şi să eviţi risipa de mâncare din viaţa de zi cu zi, păstrând cu uşurinţă mesele gătite rămase în plus.
 
Realitatea este că o ladă frigorifică ne permite să ne bucurăm de timpul liber şi în acelaşi timp este mai uşor să mâncăm mai sănătos în rutina noastră (atâta timp cât congelăm mesele gătite anterior de noi înşine, bineînţeles!).
 
În mod implicit, există de obicei cel puţin o zonă de congelare în fiecare casă, deoarece frigiderele combinate sunt foarte frecvente şi includ un spaţiu pentru refrigerare şi altul pentru congelarea alimentelor.
 
În orice caz şi în funcţie de rutina noastră, este probabil ca, cunoscând toate facilităţile şi confortul pe care le oferă, acest spaţiu mic să fie prea mic pentru noi şi să dorim să achiziţionăm o ladă frigorifică suplimentară pentru a profita la maximum de ea.
 
Acum, care ladă frigorifică este cea mai potrivită pentru fiecare casă? Care sunt diferitele tipuri de lăzi frigorifice şi când este mai bună fiecare dintre ele? Citeşte mai departe şi descoperă toate informaţiile necesare înainte de a cumpăra o ladă frigorifică pentru casa ta.
 

Lăzi frigorifice mici

 
Dacă ai nevoie de spaţiu suplimentar pentru a îngheţa alimentele mici, există lăzi frigorifice mici care îţi vor satisface nevoile fără a ocupa prea mult spaţiu.
 
Aceste congelatoare au de obicei mai puţin de 1 metru înălţime, deci sunt perfecte pentru a le aşeza sub blatul de bucătărie sau, de asemenea, îţi permit să plasezi obiecte uşoare deasupra pentru a utiliza mai bine spaţiul.
 
În general, acestea sunt echipate cu sertare în interior, ceea ce permite depozitarea alimentelor în mod ordonat şi posibilitatea de a vedea şi de a aprecia ceea ce conţine în orice moment.
 
Este un congelator foarte confortabil şi funcţional, ideal pentru spaţii mici.
 

Lăzi frigorifice orizontale

 

Când vorbim despre un congelator suplimentar, de regulă, ne gândim de obicei la o lada frigorifica orizontală, deoarece acestea au fost întotdeauna cele mai căutate având în vedere capacitatea lor mare de stocare.

Este curios ce se întâmplă cu aceste congelatoare, pentru că, pentru mulţi, sunt incomod de utilizat, cu excepţia cazului în care sunt bine echipate cu coşuri şi rafturi. După cum ştim, acestea sunt de obicei aparate de capacităţi mari, iar alimentele sunt libere şi împrăştiate, fiind aproape imposibil să ajungi la baza lăzii dacă congelatorul este prea mare. În rest, sunt mai eficiente decât orice alt tip de ladă frigorifică, deoarece ne permite să depozităm bucăţi mari de carne şi peşte fără a fi limitaţi de spaţiu.
 
Este adevărat şi fără îndoială că capacitatea de stocare este mai mare decât într-un congelator de aceeaşi dimensiune cu sertare. În plus, dispunerea de organizatoare şi sisteme de depozitare pentru interiorul său ne va ajuta să menţinem lada frigorifică ordonată şi să găsim cu uşurinţă ceea ce avem nevoie în orice moment.
 
Principalul dezavantaj al lăzilor frigorifice orizontale este dimensiunea lor mare, deoarece este esenţial să avem suficient spaţiu disponibil pentru a le putea include în casa noastră. În plus, deoarece deschiderea este ascendentă, nu vom putea plasa prea multe lucruri deasupra dacă vrem să o folosim cu frecvenţă şi continuitate medie.
 

Lăzi frigorifice verticale

 
Lăzile frigorifice verticale sunt combinaţia perfectă între cele două de mai sus. Aici se întâlnesc capacitatea de stocare, ordinea şi aspectul confortabil. O astfel de ladă frigorifică este echipată cu rafturi si sertare, nu ocupă prea mult spaţiu util la orizontală şi permiţe să valorificăm la maximum spaţiul casei noastre.
 
Pe de altă parte, modelele şi culorile sunt de obicei mai variate decât cu opţiunile anterioare, aşa că va fi mai uşor să găseşti una care să se potrivească perfect în camera în care vrei să o aşezi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările