Tocană de legume asortate pentru iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se apropie toamna şi gospodinele deja au invadat pieţele pentru a-şi face proviziile pentru iarnă. Dacă iubiţi legumele, încercaţi o delicioasă tocană asortată care poate fi servită atât la micul dejun cât şi ca gustare.

Se toacă în robot 600 grame de ceapă, 500 grame morcovi şi 500 grame ardei capia, curăţaţi în prealabil de cotoare, seminţe şi pieliţele albe.

Se coc 500 grame vinete, se curăţă de coajă şi se toacă mărunt.

Se taie felii 500 grame dovlecei şi 500 grame ciuperci. Ciupercile se rumenesc uşor în tigaie.

Se spală în mai multe ape 100 grame de orez.

Într-o cratiţă cu fund gros se căleşte ceapa, apoi se adaugă morcovii şi ardeii şi se lasă la foc mic până când se înmoaie uşor.

Se adaugă apoi în cratiţă vinetele tocate, felii de dovlecei, orezul, 500 mililitri suc de roşii, ciupercile, câteva foi de dafin, câteva fire de cimbru şi busuioc verde, sare şi piper.

Se lasă să fiarbă la foc mic până când scade.

Se transferă tocana de legume în borcane sterilizate, care se închid etanş.

Se acoperă borcanele cu o pătură şi se lasă acolo până a doua zi, apoi se depozitează în cămară.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite