Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Tort în formă de hârtie igienică, iepuri din ciocolată cu măşti şi „coronaburger“, noi preparate culinare de sezon FOTO

0
10 Apr 2020 18:38:06
Autor: Adelina Mărăcine
Iepuraşii din ciocolată au acum măşti FOTO news.ro
Iepuraşii din ciocolată au acum măşti FOTO news.ro

Prăjitură în formă de sul de hârtie igienică, „Coronaburger“ şi iepuri din ciocolată cu măşti din marţipan se numără între preparate culinare inventate sezonul acesta de bucătari pentru a îşi menţine afacerile în timpul crizei sanitare.

O patiserie din Helsinki s-a salvat de la faliment cu o prăjitură care arată ca un sul de hârtie igienică. Luna trecută, Ronttosrouva s-a confruntat cu anularea comenzilor, iar în aceeaşi perioadă oamenii au început să cumpere hârtie igienică în mari cantităţi, scrie news.ro.  

Pentru brutari, asta a însemnat o provocare: au inventat o prăjitură asemănătoare, care este făcută din aluat cu ovăz, cremă cu fructul pasiunii şi fondant alb.

Primele cinci bucăţi au fost vândute într-o oră, a povestit pentru Reuters unul dintre patiseri, iar prăjitura a devenit celebră pe reţelele de socializare. Acum, patiseria are sute de comenzi, iar patroana a reuşit să angajeze încă doi oameni, echipa fiind alcătută din 9 membri.

Tort în formă de hârtie igienică

În Hanoi, un bucătar a încercat să ridice moralul vietnamezilor cu un burger verde, asemănător imaginii prin microscop a coronavirusului.
 
Hoang Tung şi echipa lui au creat „Coronaburgerul”. 
 
„Avem această glumă că dacă ţi-e teamă de ceva, ar trebui să îl mănânci”, a spus el. În prezent, magazinul vinde în jur de 50 astfel de burgeri pe zi, în timp ce numeroase afaceri din Vietnam au fost forţate să se închidă din cauza epidemiei de Covid-19.
 
„Coronaburger“

În Franţa, o cofetărie a lansat, în preajma sărbătorilor pascale, un nou tip de iepure din ciocolată cu lapte şi marţipan.

Iepurii din ciocolată cu lapte poartă măşti sanitare din marţipan.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii