Trandafiri muraţi, reţeta inedită a iscusitului Chef Toma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Ioan Toma, un iscusit bucătar din Alba Iulia, propune o reţetă inedită - trandafiri muraţi. Nu este prima data când pune un aşa preparat pentru cămară şi garantează gustul delicios.

Originar din Alba Iulia, Chef Cosmin Ioan Toma a visat să ajungă un mare cântăreţ, însă a devenit un mare bucătar, unul dintre cei mai apreciaţi din România. 

Este specialist în reinterpretarea preparatelor vechi şi deţine secretele a peste 500 de reţete tradiţionale pe care le-a adunat de prin satele din judeţul Alba. 

Mai nou, iscusitul bucătar a testat reţeta de transafiri muraţi.

Reţetă trandafiri muraţi:

„Am pus pentru iarnă trandafiri la murat. (Rose de Toma), reţetă proprie. Merg de minune cu preparatele care însoţesc murăturile. Trandafirii muraţi sunt extraordinari, au un gust dulce acrişor. Se consuma doar petalele“, precizează bucătarul. 

Pentru trandafiri murati aveţi nevoie de mai mulţi trandafiri cu petale, de preferat boboci, 300 ml. apă, trei linguri de zahăr, oţet, 2-3 foi de dafin, piper roşu şi negru, o lingură şi jumătate de sare de mare, boabe de muştar, un baton de scorţişoară, usturoi, zeamă de la o lămâie şi hrean. 

Se pun în apă, care anterior este fiartă şi lăsată să se răcească, boabele de muştar şi sarea, apoi se amestecă. Se adaugă zahărul, scorţişoara şi usturoiul. După ce se amestecă din nou, se pune piper - roşu şi negru -, oţet, dafin, hrean şi zeama de la lămâie. Se pune totul într-o caserolă, după care se adaugă trandafirii. 

Este de preferat să se folosească boboci de trandafiri. După două săptămâni de păstrat la frigider, trandafirii muraţi se pot consuma în loc de gogonele sau de castraveţi muraţi. Apa sau murătoarea pe care am pus-o peste este filtrată de câteva ori prin tifon.

Imagine indisponibilă
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite