Trucuri în bucătărie: de ce se recomandă punerea unei linguri deasupra oalei de gătit şi cum evitaţi arderea peştelui
0Specialiştii ne învaţă câteva trucuri utile pentru a evita arderea peştelui, pentru a decoji rapid ouăle fierte şi pentru a păstra proaspete gălbenuşurile după ce am utilizat albuşurile pentru diverse deserturi.
Gospodinele ştiu că uneori gătitul zilnic devine o rutină care înlătură orice urmă de creativitate şi bucurie. Pentru a le ajuta să readucă la viaţă pofta de gătit, specialiştii oferă câteava trucuri uşor de aplicat de către orcine.
Rulaţi partea subţire a peştelui pentru a evita arderea acestuia
Utilizaţi o linguriţă pentru a decoji ouăle fierte într-un mod perfect
Dacă vreţi să evitaţi stratul uscat sau chiar mucegăit de la suprafaţa borcanului cu bulion, îngheţaţi pasta într-o forma de cuburi de gheaţă şi folosiţi cât aveţi nevoie
Forma de cuburi de gheaţă este perfectă şi pentru păstrarea în bune condiţii a gălbenuşurilor rămase în urma preparării unui desert pentru care aţi folosit numai albuşurile
Lipia poate fi un înlocuitor excelent al foilor de lasagna
În cazul în care dieta nu vă permite să consumaţi ouă prăjite în ulei, încercaţi varianta din imagine
Poziţionarea unei linguri de lemn deasupra oalei de gătit este o soluţie simplă pentru a împiedica apa să se scurgă pe aragaz după ce mâncarea dă în clocot
Sursă: brightSide.me