Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Un nou restaurant la TNB

0
25 Jan 2020 09:56:25
George Butunoiu

Aria TNB e restaurantul panoramic de pe acoperişul Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), deschis de vreo două luni. Cei care au 18 Lounge, restaurantele şi cafenelele The Embassy şi probabil că şi altele, au preluat ambele spaţii puse la dispoziţie de către TNB pentru acest scop, adică pentru a face restaurante. Pe primul l-au deschis în vară, Angelo Grasso. Am scris despre el, mi-a plăcut cum l-au amenajat, şi mâncarea a fost şi ea destul de bună.

Dar cu Aria TNB s-au întrecut pe ei înşişi. Sigur, şi unicitatea locului şi a amplasării a contribuit din plin, însă cei care au gândit şi au amenajat noul restaurant au făcut o treabă excelentă.

TNB are acoperişul acela cunoscut şi foarte distinctiv, care le-a permis celor de la The Embassy să acopere ermetic o bucată destul de consistenţă. A ieşit un imens salon semicircular în jurul acoperişului, cu un perete de sticlă înalt. Vreo 200 de scaune, banchete şi semifotolii de catifea, colorate, plus multe plante, fac o ambianţă foarte plăcută.

Terasa de afară e şi ea spectaculoasă. Nici nu ar avea cum să fie altfel o terasă panoramică de pe acoperişul Teatrului Naţional, în centrul centrului Bucureştiului. Acum e ianuarie, e strânsă, însă nu e greu să-ţi imaginezi cum arată.

Ne-a surprins şi meniul de la Aria TNB, foarte bine făcut. Scurt, câte un fel din grupurile mari de mâncăruri, ca să aibă şanse cât mai mulţi să găsească ceva pe gustul lor. Ei îi spun bucătărie internaţională, dar poţi să îi atribui şi un specific multicuisine, o bucătărie destul de creativă, bine prezentată. Noi am luat o supă de ardei copţi, foie gras, piept de raţă şi adana kebab, destul de bune toate şi puse pe farfurie cu imaginaţie şi cu destul efort, pe care l-am apreciat. Pieptul de rată a fost bun, dar ţinut în cuptor mai mult decât ar fi fost cazul (probabil era făcut pe jumătate şi acum doar l-au finalizat), iar kebabul cu linte mult prea iute. Preţurile normale pentru o asemenea mâncare bună.

Despre serviciu ar fi multe de spus. S-au ocupat de noi doi băieţi tineri, foarte în formă, cu chef de muncă, rapizi. Copii buni, plăcuţi, cu care puteai vorbi. Doar că erau atât de agasanţi cu miile de scuze absolut inutile în contextul dat, şi cu o etichetă caraghioasă şi nelalocul ei, încât încercam să-i facem să se apropie cât mai rar. Trebuia să mă aplec sau să mă mişc cu scaunul de fiecare dată când serveau ceva, fiindcă pe ei aşa i-au învăţat nu ştiu cine, şi îi obliga să servească doar pe o anumită parte a mesei, chiar dacă asta îl deranjează la culme pe client. Pur şi simplu nu concepeau să mă servească pe partea cealaltă! Ei ştiau una şi bună, chiar dacă vedeau clar că asta deranjează. La un moment dat, am început să le spun punctual ce şi unde să pună sau să ia. Cred că erau foarte stresaţi să nu-i vadă şeful făcând astfel de orori…

Aria TNB e, aşadar, un rooftop restaurant panoramic foarte bine făcut, cu mâncare bună, serviciu rapid şi eficient, preţuri rezonabile. Iar dacă îl vor da afară pe cel care face trainingul chelnerilor, va fi încă şi mai bine, pentru că îi prosteşte pe bieţii copii...

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările