Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Va fi primul McDonald's vegetarian pe gustul indienilor?

0
7 Sep 2012 11:34:52
Autor: Diana Raluca Alexandru
Va fi primul McDonald's vegetarian pe gustul indienilor? FOTO Shutterstock
Va fi primul McDonald's vegetarian pe gustul indienilor? FOTO Shutterstock

Aproape orice vegetarian se poate lăuda cu faptul că nu a mâncat la McDonald's. Pentru blogerul „The Guardian”, Adharanand Finn, faptul că este vegetarian este o insignă care îl diferenţiază de restul lumii. În viziunea sa, McDonald's este întruchiparea a tot ceea ce este în nerergulă cu consumul de carne.

Un nou restaurant în cauză va fi deschis în India, unde aproximativ 40% din populaţie este vegetariană, aşa că pentru populaţia Indiei nu va fi o schimbare bruscă.

Aşadar compania McDonald's s-a adaptat cerinţelor din fiecare ţară. În Franţa poţi comanda vin sau un burger mult mai consistent, cu mai multă brânză franţuzească. În Italia, poţi comanda paste în loc de cartofi prăjiţi. Spre deosebire de meniurile variate din celălalte ţări, în India meniul este 50% vegetarian, un procent semnificativ mai mare decât în oricare altă ţară.

„Vedem un potenţial imens de a face bani din meniuri vegetariene, în special că, prin natura lor, indienii sunt religioşi”, a spus Vikram Bakshi, directorul care gestionează restaurantele McDonald's din India de Est şi de Nord.

Această decizie poate avea şi consecinţe negative. Grupul naţionalist hindus, Swadeshi Jagran Manch, a declarat pentru „Daily Telegraph” că se va opune planurilor companiei McDonald's. „Este o încercare nu numai de a face bani, ci şi de a umili hinduşii”, a declarat co-organizatorul Gurumurthy.

„Este o organizaţie asociată cu sacrificarea vacilor. Dacă vom face un anunţ prin care să-i informăm pe oameni că aceştia sacrifică vaci, oamenii nu vor mai mânca de acolo. Cu siguranţă vom lupta împotriva lor”, a adăugat acesta.

Răspunul vegetarienilor nereligioşi este posibil să fie mai puţin extrem şi va depinde de motivele pentru care sunt vegetarieni. Este posibil ca cei care se abţin de la carne din motive de sănătate să se aventureze măcar o dată -  deşi chiar dacă McDonald's încearcă să facă salate speciale pentru ei, tot nu vor găsi meniul deosebit de sănătos.

Dar cei care sunt vegetarieni din motive etice, se vor simţi cei mai atacaţi. Oare ar trebui să îmbrăţişeze această idee şi să sărbătorească ziua celui mai mare burger vegetarian din lume sau să se alăture protestelor grupului hindus? În cele din urmă, conştiinţa fiecărei persoane va decide.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările