Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

15 tipuri de sex de care ai parte în tinereţe

0
29 Nov 2012 18:16:22
Autor: Ana Stan
20 de ani este vârsta la care îţi place să experimentezi, spun cei trecuţi de 30 de ani FOTO Shutterstock
20 de ani este vârsta la care îţi place să experimentezi, spun cei trecuţi de 30 de ani FOTO Shutterstock

Când pleci la facultate şi primeşti sfaturi despre locuri de vizitat sau lucruri de încercat, rudele tale se gândesc, probabil, la ce ţi-ar putea influenţa cariera şi viitorul. Mulţi dintre cei care au trecut de 30 de ani mărturisesc că 20 de ani este vârsta la care vrei şi-ţi place să experimentezi, de fapt, alte domenii.

Între 20 şi 30 de ani, viaţa ta presupune, de obicei, o cantitate generoasă de sex. Şi pentru că este deceniul explorărilor, sexul tinde să fie oricum numai uniform nu. „Huffington Post" prezintă 15 feluri de sex pe care probabil le-ai experimentat deja (sau le vei experimenta) de la 20 de ani în sus. Atenţie: unele dintre aceste „întâmplări" pot avea loc simultan.

1. Sexul prost. Să fim cinstiţi, când ai 20 de ani, nu eşti foarte sigur de ceea ce îţi place, cum îţi place şi din partea cui îţi place. În mijlocul experimentelor sexuale, vor fi cu siguranţă şi câteva trăiri mai puţin năucitoare. Partenerul tău e posibil să nu aibă nici cea mai vagă idee despre ce face sau, poate, este prea egoist să-i pese.

2. Sexul „mi-e mai comod cu tine". Poate că este persoana de care te ciocneşti zi de zi în clădirea în care locuieşti şi cu care schimbi priviri languroase sau poate că este prietenul unui prieten care stă la două străzi distanţă şi cu care te-ai sărutat la petrecerea din liceu. Probabil că îl vei suna după miezul nopţii atunci când te plictiseşti. Dacă sexul între voi chiar va avea loc, va fi probabil sex prost şi nu se va întâmpla decât o singură dată, ceea ce ne duce la...

3. Sexul de-o noapte. Anumite experienţe sexuale nu trebuie repetate. La un anumit moment din tinereţea ta, probabil te vei trezi lângă un străin, lângă cineva pe care l-ai cunoscut într-un bar sau la o petrecere. Poate că nu ai vrut sau poate că ăsta a fost planul tău imediat ce ai pus ochii pe el. Probabil că vei deschide ochii după o noapte de sex destul de plăcut şi vei simţi o nevoie disperată să-ţi culegi sutienul de pe podea, să ieşi rapid pe uşă şi să iei micul dejun cu cineva cu care chiar îţi place să-ţi petreci timpul.

4. Sexul „chiar aş vrea o relaţie cu tine". Acest tip de sex înseamnă ceva la nivel emoţional, lucru care îl face foarte înfricoşător. Te simţi vulnerabilă şi foarte conştientă de corpul tău atunci când îţi scoţi hainele. Dacă tot simţi ceva pentru persoana din faţa ta, probabil că îţi va şi păsa puţin de ce-şi doreşte şi de ce poţi să-i oferi. Chiar ai putea să-ţi faci griji dacă te vei descurca bine sau nu şi vei spera că atracţia dintre voi va interveni şi va transforma experienţa în ceva minunat. Poate chiar se va îndrăgosti de tine.

5. Sexul în locuri interesante. În fân. Într-o toaletă. Pe holul unui hotel. În patul părinţilor. Într-un bar. În parc. Pe o alee. În maşină. Posibilităţile sunt nelimitate şi deşi e amuzant că speri la o viaţă la fel de aventuroasă şi când treci de 30 de ani, „trăieşte clipa" se potriveşte mai bine acum. Recunoaşte însă că acest moment mai trebuie trăit şi pentru a avea o poveste de spus la bătrâneţe.

6. Sexul la beţie. Se combină, de obicei, cu numerele 1 şi/sau numărul 3 ale acestui clasament. De obicei această experienţă este minunată. Sexul grozav necesită foarte puţină condiţie fizică, membre incontrolabile şi un sistem nervos sedat cu alcool. Sigur că nu! Dar priveşte partea bună a lucrurilor: probabil că eşti prea beată să-ţi pese sau să observi ceva. Mai mult ca sigur că n-o să mai ţii minte nimic dimineaţă. Dacă vrei să te supui la aşa ceva (şi cel mai probabil o vei face), fă-ţi o promisiune dinainte de primul shot de tequila că te vei proteja.

7. Sexul cu un prieten. Mai mult ca sigur că vei ajunge în punctul în care o relaţie platonică se va transforma într-una sexuală, de comun acord. De cele mai multe ori este o idee proastă. Dacă sexul este minunat, fie veţi intra în zona gri a relaţiilor, fie veţi râde la amintirea experienţei. Dacă sexul este rău, probabil că nu vă veţi mai vorbi niciodată.

8. Sexul singur. Sexul cu tine însăţi este un mod excelent de a învăţa despre ce îţi doreşti de la sexul cu o altă persoană. Este sănătos, te scapă de stres şi, la naiba, femeile merită orgasme, fie că sunt sau nu într-o relaţie. Să sperăm că, după ce vei scăpa de această vârstă ingrată, vei şti să te simţi sigură pe tine fără ajutorul unei alte persoane.

9. Sexul inexistent. Vor exista momente, oricând în timpul vieţii tale, când nu vei avea parte de sex. Să fim realişti, cu toţii avem perioade secetoase. Poate fi frustrant, dar este şi un moment propice să reflectezi la ceea ce vrei de la sex, atunci când va reîncepe. Plus că, exact în momentul în care eşti perfect convinsă că nu vei mai face asta vreodată, ţi se va dovedi că greşeşti.

10. Sexul de împăcare. Dacă eşti implicată într-o relaţie, şansele să vă certaţi sunt destul de mari. Posibil vei avea parte de discuţii dramatice, mai ales că vârsta este potrivită pentru teatru dus la absurd. Veţi urla unul la celălalt şi se vor vărsa şi lacrimi. Apoi vă veţi canaliza toată acea energie într-un act sexual excelent. Poate că nu va repara problemele, dar este un mod bun de a vă reaminti că măcar vă potriviţi la ceva.

11. Sexul de răzbunare. Toată lumea a trecut prin asta, cu unul, doi sau zece iubiţi nemerituoşi. La un anumit moment, vei avea ocazia să te culci cu cineva care te-a respins în trecut sau care te-a considerat inferior. Poate că nu va fi atât de bine şi vei fi dărâmată moral. Vei avea satisfacţia că, deşi ai avut succes mai târziu decât voiai, totuşi ai avut.

12. Sexul „sunt acasă de sărbători". În lunile de iarnă vei face multe drumuri la părinţii tăi. În timpul acestor săptămâni ciudate, dar delicioase, probabil că te vei întâlni cu prieteni vechi, inclusiv cu cei de la care ai avut de câştigat ceva. Poate că îţi va plăcea să ai o mică aventură fără consecinţe cu persoanele astea. Mai mult ca sigur că acest tip se suprapune cu numărul 11, cel de mai sus.

13. Sexul „încă o dată şi gata". Ai jurat să nu te mai vezi cu această persoană, dar nu se ştie de ce nu poţi scăpa de el. Deşi îţi dai seama şi tu, şi toţi prietenii tăi, că este cel mai rău lucru pentru tine, mai mult ca sigur că vei ajunge din nou, în pat cu el... încă o dată. Pentru psihic, acest tip de sex este fantastic, dar căderea morală de după te face să regreţi acţiunea. Şi poate vei învăţa ceva din asta.

14. Sex la schimb. Poate că uneori chiar ai nevoie de ajutor să-ţi instalezi piesele de mobilier. Şi poate, uneori, o parte dintr-o zi de muncă va fi rezervată şi plăcerii. Este o situaţie câştigătoare de ambele părţi. Mobila este instalată şi ai şi dat ceva la schimb pentru asta.

15. Sexul „Doamne, asta e!" Cu puţin noroc, vei trăi un moment la 20 de ani, dacă nu şi mai devreme, când vei şti clar cum trebuie să fie sexul extraordinar. Cu o altă persoană. Poate că a fost nevoie de o relaţie serioasă pentru a te simţi confortabil să mărturiseşti partenerului ceea ce-ţi doreşti cu adevărat, sau poate că ai doar o aventură de-o noapte cu cineva cu care nu ai absolut nicio legătură afectivă, dar care, cumva, înţelege exact ce-ţi place. Nu contează cum, dar după ce ai trăit acest moment fantastic, e bine să te feliciţi singur. Apoi încearcă să recreezi situaţia de câte ori e posibil.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările