Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

5 sfaturi pentru femeile care vor să scape de ruşine şi să aibă încredere în forţa lor de seducţie

2
24 Jul 2015 14:16:00
Autor: Daniel M Dumitru
Dacă îşi vor accepta propria sexualitate şi îşi vor iubi corpul, femeile vor avea o relaţie împlinită/FOTO www.chaoswallpapers.com
Dacă îşi vor accepta propria sexualitate şi îşi vor iubi corpul, femeile vor avea o relaţie împlinită/FOTO www.chaoswallpapers.com

Unele femei nu au suficientă încredere în farmecul lor, iar altele consideră că dorinţele lor sexuale nu sunt fireşti, ci perverse, anormale.  În ambele cazuri este vorba de o concepţie greşită pe care o au despre sexualitate, concepţie promovată de o anumită mentalitate care mai persistă însă în societate.

Femeile trebuie să-şi accepte ca fireşti dorinţele erotice şi să se bucure de sex alături de bărbatul iubit, scrie publicaţia Yourtango, care oferă şi câteva sfaturi în acest sens.

1. Femeia trebuie să fie sinceră cu ea însăşi

Chiar dacă preferinţele ei sexuale nu sunt banale, nu fac parte din normă, asta nu înseamnă că ele nu sunt normale. Primul pas este ca femeia să accepte aceste dorinţe şi să nu-i mai fie ruşine de ele, spune Michael Vess, psiholog de la Universitatea Montana. După ce îşi va descoperi adevărata sexualitate, femeia se va putea bucura de libertate şi intimitate fără să se simtă vinovată sau anormală.

2. Femeia trebuie să înveţe cum să-şi asigure plăcere

Mai întâi, orice femeie trebuie să înveţe ce anume îi face plăcere, pentru a putea cere şi partenerului anumite lucruri. Plăcerea înseamnă activarea tuturor simţurilor: auz, vedere, miros, gust, atingere. Apoi, atunci când e singură, femeia nu trebuie să se simtă vinovată dacă se masturbează. Acest comportament este dovada unei vieţi sexuale sănătoase, spune Eli Coleman, de la Universitatea din Minnesota. Prin masturbare femeia va descoperi ce anume îi place şi îşi va redescoperi corpul.

3. Femeia trebuie să-şi accepte şi să-şi iubească propriul trup

De cele mai multe ori, femeile sunt nemulţumite de anumite părţi ale corpului, pe care ar vrea să le schimbe. Sfatul psihologilor este să nu mai fie aşa de critice cu ele însele şi să discute cu ele ca şi cum ar vorbi cu o persoană foarte dragă. Când cineva vorbeşte cu sine apare schimbarea valorilor şi dispar asocierile negative, lucru demonstrat prin experimente neurologice.

4. Să nu-i mai judece pe alţii

Gândirea pozitivă despre alţii ne ajută şi pe noi să scăpăm de ruşine şi să avem o relaţie bună cu cei din jur. De aceea, dacă o femeie nu-i va judeca negativ pe alţii, inclusiv pe partenerul ei, atunci va ajunge să aibă o părere mai bună şi despre ea însăşi. Cel mai bine este să discute sincer, deschis, chiar şi despre sex şi despre relaţia ei şi în loc să-şi critice partenerul, să caute să-l laude cu fiecare ocazie.

5. Să-şi găsească un grup de prieteni care o susţin

Pentru a putea pune în aplicare aceste sfaturi, femeia are nevoie de susţinere din partea unor noi prieteni sau a unor grupuri specializate în promovarea unei imagini pozitive despre sex şi despre aspectul fizic. De asemenea, ea ar trebui să renunţe la relaţiile cu persoane care o judecă dur şi o fac să se simtă anormală, ruşinată.

Găseşte-ţi jumătatea pe primalove.ro!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Sunteţi Abjecţi
24.07.2015, 15:39:14

Da' de ce e scris articolul de un bărbat? Ei, vedeți? Uite cum lucrează patriarhatul... insidios...

Cristi Remus
25.07.2015, 09:10:43

Cred ca dupa afacerea din Vaslui este cel mai bun articol

Modifică Setările