Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

7 lucruri surprinzătoare despre orgasmul masculin: de ce are efectul unui drog şi ce este anhedonia sexuală

0
30 Jun 2015 15:22:36
Autor: Liviu Stănculescu
Zona creierului excitată în timpul orgasmului este aceeaşi care reacţionează la consumul de heroină. FOTO salon.com
Zona creierului excitată în timpul orgasmului este aceeaşi care reacţionează la consumul de heroină. FOTO salon.com

Aproape orice bărbat cunoaşte plăcerea din timpul unui orgasm încă din perioada pubertăţii, dar în afară de procesele simple, precum ejacularea, tainele orgasmului masculin rămân adesea o necunoscută pentru reprezentanţii sexului puternic.

Multe din detaliile „spumoase” ce ţin de orgasmul masculin sunt mai puţin cunoscute, însă publicaţia pentru bărbaţi „Men's Health” a realizat o listă cu cele mai interesante informaţii despre plăcerea masculină: 

1. Orgasmul este un fel de drog

În urma mai multor experimente făcute pe bărbaţi s-a descoperit că cea mai excitată parte a creierului în timpul unui orgasm este zona vental tegmentrală, în care se află neutransmiţătorii asociaţi cu recompensa. Potrivit altor studii realizate de danezi, aceeaşi zona se află în stare de excitaţie în timpul consumului de heroină. 

2. Poţi să ai orgasm de mai multe ori

Pentru cei mai mulţi dintre bărbaţi, perioada dintre un orgasm şi momentul în care sunt gata să treacă din nou la acţiune variază între câteva minute şi o oră. Un studiu de caz recent a descoperit că unii bărbaţi pot avea o nouă erecţie la o perioadă de numai trei minute după orgasm. Acest lucru se datorează cantităţilor mai reduse de prolactină, substanţă care induce o stare de relaxare după sex.

3. S-ar putea să nu îţi placă

Anhedonia sexuală este o afecţiune care nu-i permite bărbatului să simtă plăcerea, deşi acesta prezintă toate reacţiile fizice ale orgasmului în urma stimulării genitale, cum ar fi contracţiile musculare şi ejacularea. Din fericire este o problemă rar întâlnită în rândul bărbaţilor, uneori cauzată de antidepresive. 

4. Kilogramele în plus scad cantitatea de spermă ejaculată

Cantitatea medie de spermă din timpul unui orgasm este de 3,4 mililitri. Numai că în cazul bărbaţilor supraponderali, cu un indice de masă corporală mai mare de 30, există cu 69% mai multe şanse ca volumul de material seminal eliberat în timpul orgasmului să fie de cel mult 2 mililitri, decât în cazul unui bărbat cu o greutate normală. 

5. Poţi să o laşi însărcinată chiar dacă nu ai orgasm

În timpul preludiului şi în timpul unui act sexual, bărbaţii pot elimina un lichid pre-ejaculator cu rol de lubrifiere şi care curăţă uretra pentru a uşura drumul materialului seminal. O analiză a acestui lichid, publicată în revista „Human Fertility” (engl. Fertilitatea Umană) a demonstrat că lichidul pre-ejaculator a 41% din bărbaţi conţine până la 40 de milioane de spermatozoizi.

6. Orgasmul vindecă migrenele

În timpul orgasmului, creierul este „inundat” cu endorfine, hormonul stării de bine, care acţionează ca un calmant. Într-un studiu publicat anul trecut oamenii de ştiinţă au demonstrat că 60% din subiecţii unui studiu care au făcut sex, deşi aveau dureri îngrozitoare de cap, s-au simţit mai bine după orgasm. 

7. Lichidul seminal este plin de vitamine şi minerale

Materialul seminal conţine, de fapt, doar între 1 şi 5% spermă conform unui studiu desfăşurat la Universitatea Duke din Statele Unite. O mare cantitate din aceasta este apă, dar mai conţine şi sodiu, fructoză, proteine, zinc, potasiu, calciu şi clorină.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările