Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

În dragoste, nu poţi fi decât vioara a doua!

5
4 Jul 2013 18:41:28
Maridana Arsene

Despre dragoste am crezut câte în lună şi în stele în încercarea de a o cuprinde. Îmi găseam cuvintele de fiecare dată după ce mă înecam într-un ocean de trăiri. Am citit despre ea în cărţi, dar şi în studii ştiinţifice.

Am vorbit despre ea, ore, zile, poate chiar ani, am privit-o în toate formele ei, în toată splendoarea sau schimonosită, de la naştere la dispariţie. Pe pielea mea, în sufletul meu, prin ochii celorlaţi. În numele ei mi-ai descoperit limite, atât inferioare, cât şi superioare. Am căutat-o mereu fără să ştiu, căci venea de fiecare dată înainte de a o căuta. Miracol sau nu, dragostea pare în cele din urmă o prostie. Ca tot ceea ce e de neatins. Sau o chestie pentru martiri, pe care i-am numit cândva eroi. În dragoste nu mai există eroii în care credeam în copilărie, chiar şi în adolescenţă.

De aceea nicio dragoste nu seamănă cu prima, cu cea în care nu există nimic profan, când nu avem background şi când Romeo şi Julieta sunt ceea ce numim astăzi icon-uri, iar povestea lor este magie şi nimic altceva. M-am revoltat când m-am îndrăgostit a doua oară, de la a treia, nimic nu a mai fost la fel. Odată cu înţelegerea şi experienţa, a venit, firesc, resemnarea. Toate zbaterile, toate lacrimile, toate emoţiile, toate definiţiile, strânse într-un silogism, m-au adus în punctul de a spune simplu că dragostea, cu tot rozul din jurul ei, se stinge când tu redevii mai important decât celălalt.

Sună banal, dar adevărurile sunt întotdeauna banale. Ca o redută care, odată cucerită, nu mai reprezintă o provocare, ca un sens descoperit după ce îl cauţi în rătăcirile sau poate în încercările tale de a merge mai departe, dragostea dispare cu fiecare ardere interioară care ne aduce extazul.

Extazul în absenţa ei pare să devină adevărata provocare, după ce ai priceput că dragostea e făcută să dureze atât cât putem suporta ca altcineva să fie vioara întâi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

ssssss
4.07.2013, 23:33:24

Daca nu sti ce este dragostea iti pot arata eu.Sunt un oltean fierbinte care paote fi gasit la 8989999 numar cu tarif normal [ 5 euro minutul] Daca "conversatile" telefonice sunt insuficente atunci pot face si vizite la domiciliu.Mentionez ca sunt expert in dragoste,stiu totul despre ea.Iti pot arata si explica totul despre ea .Satisfactie garantata.Suna-ma ! Un oltean very hot !

-3 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
5.07.2013, 06:21:56

Comentariu considerat abuziv.

paradoxal
5.07.2013, 22:05:37

Tanti devii interesanta,da ma gindesc ca problema in sine a dragostei neimpartasite mai mult o reprezinti chiar tu,pe linga deceptiile oferite de oamenii care nu te-au inteles asa cum esti in tot si toate,,dar nici tu pe ei. PS Viorile parca se acordeaza prima data,,si dupa acea incep repetitiile care aduc sau nu acel acord comun muzical care suna incintator la urechile auditoriului,

0 (2 voturi)
Costin Stefanita Nitu
8.07.2013, 15:35:50

Sa invatam diferenta intre a face o pasiune pentru cinvea si a gasi acea dragoste mutuala. Pasiunea este arzatoare, haotica si foarte scurta. Dragostea este calda, armonioasa si cu putin noroc, poate dura toata viata. Daca apar inegalitati vizibile si deranjante, atunci este o problema, care se poate sau nu rezolva. Dragostea presupune si responsabilitate, nu numai beomie si dragoste sub clar de luna. Ea poate fi completa doar atunci cand amandoi stiu ce au de facut (in relatia de cuplu) fara ca celalalt sa-i spuna. Cu siguranta ca exista dar cazurile sunt rare, din pacate.

Costin Stefanita Nitu
8.07.2013, 15:39:44

Ps. Daca se ajunge la contabilizarea faptelor marinimoase sau insemnate din cuplu, atunci nu mai este dragoste. Interesul este mentinerea flacarii, in functie de capaciatea fiecaruia, nu care o face mai mult sau mai bine.

Modifică Setările