Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

A apărut o nouă orientare sexuală. Ce înseamnă să fii autosexual. Mărturia unei tinere care s-a logodit cu ea însăşi FOTO

28
7 Mar 2019 08:18:07
Autor: Adelina Mărăcine
A apărut o nouă orientare sexuală: autosexualitatea FOTO Pexels
A apărut o nouă orientare sexuală: autosexualitatea FOTO Pexels

O nouă orientare sexuală se adaugă identităţilor de gen pe care oamenii le folosesc pentru a se defini: autosexualitatea sau atracţia pentru propria persoană.

Autosexualitatea înseamnă că felul în care arăţi şi propriul trup nud îţi provoacă dorinţă sexuală. Înseamnă să simţi „fluturi în stomac“ când te gândeşti la propria persoană, să te încânte ideea de a petrece timp singur, înseamnă să te autosatisfaci gândindu-te la propria persoană. 
 
Cu alte cuvinte, este tot ce simte o persoană atunci când se îndrăgosteşte, dar sentimentele sunt îndreptate către propria persoană, scrie metro.co.uk. 
 
Ghia Vitale, în vârstă de 30 de ani, din SUA, se identifică drept autosexuală şi autoromantică. Tânăra a declarat pentru sursa citată că este logodită cu sine din martie 2017 şi că urmează să organizeze nunta. 

„Este oficial: m-am logodit cu mine însămi!“, a scris femeia pe Twiiter. 

Ghia povesteşte că şi-a dat seama de propria sexualitate încă de la vârsta de şapte ani, însă nu şi-a explorat sentimentele până la facultate. Mărturiseşte că a învăţat în timp să treacă peste ideile preconcepute despre relaţiile romantice şi peste noţiunea că o altă persoană te-ar valida. Acum, femeia spune că vrea să normalizeze autosexualitatea.
 
„Definiţia mea pentru autosexualitate este să fii atras de propria persoană. Am fost atrasă de mine de când am devenit conştientă că există atracţie sexuală. Îmi amintesc că aveam în jur de şapte ani atunci când m-am uitat pentru prima dată în oglindă şi am simţit atracţie. Nu am auzit însă termenul de autosexual până când nu am terminat facultatea, în 2013. Atracţia pe care o simţeam faţă de mine mi-a provocat sentimente de confuzie uneori, însă din momentul în care am aflat despre autosexualitate, m-am bucurat că există un termen pentru experienţa mea. (...) Înainte de asta, am avut sentimente de natură romantică şi dorinţă sexuală pentru mine, însă am presupus întotdeauna că trebuie să fii cu o altă persoană pentru ca societatea să te valideze. Acum realizez că relaţia mea cu mine este la fel de validă ca orice altă relaţie“, a povestit Ghia Vitale.
 
Ghia Vitale FOTO Twitter
 
Deşi căsătoria cu propria persoană nu este prea des întâlnită, nu este un fenomen nou. Nu e recunoscută legal în nicio ţară din lume, însă tot mai mulţi oameni apelează la această ceremonie. O companie din Japonia chiar oferă pachete de nuntă cu propria persoană, destinate femeilor singure sau celor care nu au fost fericite într-o căsătorie anterioară, notează metro.co.uk. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Anonymustransylvanus
7.03.2019, 08:32:37

Aia e tata!!!!!! Odata ce s-a deschis cutia Pandorei nu mai este limita....adica doar imaginatia.Problema e ca frustrarile(evidente la d-soara in cauza) prind forme nemaiauzite.....de cand e umea oamenii s0au uitata si s-au placut in oglinda dar nu e nevoie pentru asta sa introducem in societate o noua forma de trend in sexualitate. Mare-i gradina zoologica si multi i-o sarit gardu'!!!!

+7 (7 voturi)
Anonymustransylvanus
7.03.2019, 08:33:22

Evident s-au uitat.......

+3 (3 voturi)
Adrian Dinu
7.03.2019, 09:26:01

PSIHIATRIE!!!

+4 (4 voturi)
M Alex
7.03.2019, 11:39:33

Si cand te gandeai ca femeia a atins culmea narcisismului si a egocentrismului in tarile in care se baga mancare buna in baghita si se traieste fara griji, uite ca te mai surprinde cate una

+3 (3 voturi)
Cristian saileanu
7.03.2019, 13:07:48

pe vremea mea se numeau labagii

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (28)