Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Când au devenit oamenii monogami şi de ce. Nu a existat dintotdeauna „Până când moartea ne va despărţi“

18
20 Jul 2021 08:40:55
Autor: Click! pentru femei
Monogamia a fost o alegere forţată, în evoluţia speciei umane
Monogamia a fost o alegere forţată, în evoluţia speciei umane

În zilele noastre, auzim tot mai des că fiecare are perechea lui, acel unic partener cu care să-şi petreacă restul vieţii. Cu toate că poligamia este practicată în anumite culturi, oamenii tind, pe întregul glob, spre monogamie. Însă n-a fost aşa dintotdeauna.

În momentul de faţă, cei mai mulţi oameni sunt monogami, însă n-au fost aşa de la începuturile timpului. Oamenii de ştiinţă de la University Collage London au ajuns la o concluzie clară – monogamia a luat naştere pentru ca bărbaţii să-şi poată proteja copiii de alţi masculi care le dădeau târcoale proaspetelor mame pentru a se împerechea cu ele.

"Monogamia există în cultura noastră cam de o mie de ani", e de părere Kit Opie, antropolog care studiază evoluţia omenirii la University College London. Opie susţine că primele primate din lume – care au existat acum 75 de milioane de ani – preferau să-şi trăiască viaţa de unele singure, adulţii petrecând timpul împreună doar ca să se împerecheze.

Află aici ce alte motive i-au determinat pe oameni să devină monogami. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

LazyBear
20.07.2021, 08:51:58

Încă una din repertoriul (aproape) zilnic progresist.

-5 (15 voturi)
John McClane
20.07.2021, 09:51:27

Oamenii nu au devenit monogami. Societatea e monogama. In spatele ipocriziei ei, barbatii se duc la c_rve, iar distinsele doamne se frig in lipsa, mai ales emancipatele cu munca de teren. Conservati niste idei false si o societate fatarnica. Nu exista monogamie decat pe hartie. Umblati! Stiti voi la cine... Dupa caz...

-5 (17 voturi)
Marius Dumitru
20.07.2021, 10:40:28

John McClane> imi pare rau ca taica-tau mergea la curve si ai suferit in copilarie dar sa stii ca majoritatea au familii fericite

-7 (17 voturi)
Marius Dumitru
20.07.2021, 10:39:23

altfel spus monogamia coincide cu progresul civilizatiei noastre. hai, demolati-o, bagati o poligamie si o sa faceti africa din europa si sa va vad atunci, mai ales pe feministe.

-7 (11 voturi)
Fleur Fleur
20.07.2021, 11:13:58

De ce presupui ca poligamia = un barbat + mai multe neveste? Poate fi si invers:):) sa ne întoarcem la matriarhat. Sa vedem daca domnii misogini vor fi happy :)

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările